Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 de febrer de 2012
0 comentaris

Berlín 2012 · Competició: “Tabú”, de Miguel Gomes

Tabú (Tabu)

Amic del nostrat Albert Serra, amb qui coincidí a la Quinzena de Realitzadors de Canes, el portuguès Miguel Gomes (Lisboa, 1972) puja a la primera divisió de festivals, presentant a la Berlinale Tabú, tres anys després d’haver aconseguit un notable ressó internacional amb Aquele querido mês de agosto (passejant-se aquell 2008 per certamens com la Quinzena, el FIDMarseille, el Festival de São Paulo 2008 —on guanyà el premi de la crítica al millor film—, el Festival de Valdívia —on fou guardonat com a millor pel·lícula “internacional” i per la crítica—, el Festival de Viena —on obtingué el premi FIPRESCI de la crítica internacional—, el Festival de Las Palmas —on Gomes fou reconegut com al millor cineasta jove—). Gomes va estudiar cinema a l'”Escola Superior de Teatro e Cinema” i va treballar com a crític de cinema a la premsa portuguesa entre 1996 i 2001, a més de publicar nombrosos articles de teoria cinematogràfica. La seva primera activitat cinematogràfica com a director fou en el camp dels curtmetratges (premiats als festivals d’Oberhausen, Vila do Conde, Belfort o CinemaTexas i presentats a Locarno, Rotterdam, Viennale, Buenos Aires…):  Entretanto (1999), Inventário de Natal (2000), 31 (2002), Kalkitos (2002), Dinamitem a terra do nunca (2003), Pre-Evolution Soccer’s One Minute Dance After a Golden Goal in the Master League (2004) . Activitat que seguí —amb Cántico das criaturas (2006)— després d’haver debutat ja amb el seu primer llargmetratge A cara que mereces (2004)

És interessant de llegir-ne algunes entrevistes publicades: The Rules of the Game: A Conversation with Miguel Gomes (Mark Peranson, Cinema Scope),  Entrevista Miguel Gomes (Ángel Santos Touza i Martin Pawley, Miradas de Cine)

Tabú (Tabu)

Director: Miguel Gomes. Guió: Miguel Gomes i Mariana Ricardo. Producció: Shellac Sud (França), O Som E A Fúria (Portugal), Komplizen Film (Alemanya), Gullane (Brasil). Format 35mm, Blanc-i-negre. Durada: 1h51.

RepartimentLaura Soveral (Aurora), Teresa Madruga (Pilar), Isabel Cardoso (Santa), Henrique Espirito Santo (Ventura), Ana Moreira (Aurora als anys seixanta, Carloto Cotta (Ventura als anys seixanta).

Sinopsi: Una dona gran de caràcter fort, la seva criada capverdiana i la veïna dedicada a bones causes comparteixen el mateix pis d’un edifici a Lisboa. Quan mor la dona gran, les altres dues s’assabenten d’un episodi del seu passat: una història d’amor i de crim en una Àfrica de pel·lícula d’aventures.

Vídeos
: Pendent.

***

Berlinale 2012 · Competició: TABÚ (al / ang).  Premis a la Berlinale 2012: Pendent.

***

Webs oficials: Pendent. Facebook oficial: Pendent. Twiter oficial: Pendent.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

AP: x. Vendes internacionals: The Match Factory. Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, pendent | Catalunya Nord, pendent | mercat italià, pendent.

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Berlín 2012: pendent.

***

Actualitzacions informatives posteriors a Berlín 2012: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO Tabú, de Miguel Gomes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!