Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de febrer de 2012
0 comentaris

Berlín 2012 · Competició: “Gràcia”, de Matthias Glasner

Gràcia (Gnade | Mercy)

Matthias Glasner (Hamburg, Alemanya, 20.01.1965) ha treballat a l’ Hamburgische Staatsoper i també de projeccionista de cinema i ha viscut alguna temporada fora del seu país, en llocs tan diferents com Rússia o Texas. Músic de la banda Homesweethome, el 1993 va crear la “Jack Film and Music Production” i més endavant, amb el seu amic i actor Jürgen Vogel,  la “Schwarzweiss Filmproduktion”. Al cinema, però, hi havia debutat el 1987, amb Rèquiem (1987), en què treballà amb la polifacètica Birgit Staudt, amb qui el 1990 codirigiria Schicksal und Zufall. La seva estrena a la Berlinale fou a la secció Panorama de 1995, amb Die Mediocren. L’any següent, a Sexy Sadie, convertiria Jürgen Vogel en un assassí en sèrie condemnat a presó a qui diagnostiquen un tumor cerebral que li deixa pocs dies de vida. A continuació, dirigí alguns episodis de sèries policíaques per a la televisió i tot seguit signà els films Fandango (2000), una panoràmica de la vida nocturna no precisament tranquil·la a Alemanya, i The Free Will (Der freie Wille), que participà a la competició de la Berlinale 2006, on guanyà el premi de l’associació alemanya de sales de cinema d’art i assaig i Vogel, com a protagonista, un Ós d’Argent per la contribució artística, pel seu paper de l’home que surt de la presó en haver complert la condemna de nou anys per violació múltiple. El 2009, Matthias Glasner va presentar This is love a competició al Festival de Sant Sebastià, en què novament una història d’amor brolla entre personatges que voregen o traspassen els límits de la llei. Ara, Glasner torna a la competició del Festival de Berlín, acompanyat com sempre per Vogel i amb l’amor, que du una parella d’alemanys fins a una de les poblacions més al nord del nostre planeta, i topen amb un incident inesperat.

Gràcia (Gnade | Mercy)

Director: Matthias Glasner. Guió: Kim Fupz Aakeson. Producció: Knudsen & Streuber Medienmanufaktur (Berlín, Alemanya), Schwarzweiss Filmproduktion (Berlín, Alemanya), Ophir Film- und Fernsehproduktion (Berlín, Alemanya). Coproducció: Neofilm AS (Bekkestua, Noruega), ZDF (Alemanya), Arte (Alemanya) Durada: 2h12.

Repartiment: Jürgen Vogel (Niels), Birgit Minichmayr (Maria), Henry Stange (Markus), Ane Dahl Torp (Linda), Maria Bock (Wenche).

Sinopsi:  Una parella alemanya i el seu fill han anat a viure a Hammerfest. En Niels treballa d’enginyer en una planta de liqüefacció de gas natural situada en una illeta al davant d’aquesta petita ciutat extremadament nòrdica. La Maria, infermera en un centre de malalts terminals, ha decidit fer costat al marit en aquest important canvi a la seva carrera professional i l’ha seguit fins aquí. La parella sembla que s’hi ha adaptat prou bé, sobretot tenint en compte que, en aquella època de l’any, el sol a penes s’enlaira mai de l’horitzó i, per tant, estan visquent en una fosca de vegades surreal. Però un dia passa que, de camí cap a casa des de la feina, la Maria es veu involucrada en un accident i està convençuda que ha atropellat algú o alguna cosa. No es veu en cor d’encarar la situació, s’acovardeix i se’n va corrent cap a casa…

Vídeos: Pendent.

***

Berlinale 2012 · CompeticióGRÀCIA (al / ang). Premis a la Berlinale 2012: Pendent.

***

Webs oficials: Pendent. Facebook oficial: Pendent. Twiter oficial: Pendent.

Més informació: Imdb (ang) | Cineuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

AP: x. Vendes internacionals: Beta Cinema. Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, pendent | Catalunya Nord, pendent | mercat italià, pendent | mercat alemany Alamode Film.

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Berlín 2012: pendent.

***

Actualitzacions informatives posteriors a Berlín 2012: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © Alamode Films Gràcia, de Matthias Glasner

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!