Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 de gener de 2012
0 comentaris

Berlín 2012 · Competició: “Un assumpte reial”, de Nikolaj Arcel

Un assumpre reial (En kongelig affære | A Royal Affair)

Graduat el 2001 a l’escola nacional danesa de cinema, a Nikolaj Arcel (25.08.1972, Copenhagen, Dinamarca) el coneixem com a guionista de la versió televisiva i cinematogràfica sueca de la saga literària Millennium i, com a director, per L’illa de les ànimes perdudes (De fortabte sjæles ø | Island of Lost Souls, 2007); tot i que havia debutat tres anys abans amb King’s Game (Kongekabale), projectat a la secció Piazza Grande del Festival de Locarno). Ara presenta a la Berlinale Un assumpte reial, film d’època sobre uns fets reals, que vol ser un relat sobre idealistes valents que es van arriscar a perdre-ho tot per la llibertat del poble. La història de la jove reina Carolina Matilde que, casada amb el desequilibrat rei Cristià VII de Dinamarca (1766-1808) i enamorada secretament del metge reial, provoca una revolució que  capgira el país. Uns fets que -segons explica el director- s’ensenyen a les escoles daneses, han donat peu a una quinzena de llibres (entre ficcions i no-ficcions), així com a una òpera i a un ballet i que ja han estat duts a la pantalla en tres ocasions anteriors: Un rei sense corona (Herrscher ohne Krone, Harald Braun, 1957), El dictador (The Dictator, Victor Saville, 1935) i L’amor d’una reina (Die Liebe einer Königin, 1923).

Un assumpre reial (En kongelig affære | A Royal Affair)

Director: Nikolaj Arcel. Guió: Nikolaj Arcel i Rasmus Heisterberg. Producció: Zentropa Entertainment25 (Dinamarca). Coproducció Sirena Film (República Txeca), Zentropa Entertainments Berlin (Alemanya), Trollhättan Film (Suècia). Durada: 2h08.

Repartiment: Mads Mikkelsen (Johann Friedrich Struensee), Alicia Vikander (Caroline Mathilde), Trine Dyrholm (Juliane Marie), David Dencik (Ove Høegh-Guldberg), Mikkel Boe Følsgaard (Cristià VII), Bent Mejding (J.H.E. Bernstoff), Cyron Bjørn Melville (Enevold Brandt)

Sinopsi: L’intrigant triangle amorós entre el cada cop més enfollit rei Cristià VII (Mikkel Boe Følsgaard); Struensee (Mads Mikkelsen), home il·lustrat i idealista, i la reina Carolina Matilde, jove i tanmateix forta. Un amor apassionat i prohibit i canvià el destí de tota una nació.

Vídeos: Tràiler VO.

***

Berlinale 2012 · Competició: UN ASSUMPTE REIAL (al / ang). Premis a la Berlinale 2012: Pendent.

***

Webs oficials: Pendent. Facebook oficial: EnKongeligAffaere. Twiter oficial: Pendent.

Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

Vendes internacionals: TrustNordisk. Distribuïdores: catalana, pendent | espanyola, Golem| francesa, pendent | italiana, pendent.

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Berlín 2012: pendent.

Actualitzacions informatives posteriors a Berlín 2012: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © Zentropa Un assumpte reial, de Kikolaj Arcel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!