Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de gener de 2012
0 comentaris

Les nominacions 2011 del guionistes nord-americans

Steven Zaillian (per partida doble) i Aaron Sorkin són dos pesos pesats en el món dels guionistes actuals de la indústria audiovisual nord-americana, que els seus col·legues han nominat en els premis anuals del seu gremi. Esclar, també han nominat la inefable moderneta Diablo Cody. Però potser el que més crida l’atenció és el fet que bona part de les candidatures són per autors (Woody Allen, Tom McCarthy, Alexander Payne, Patrício Guzmán, Wim Wenders…), és a dir, cineastes que escriuen i dirigeixen les seves pròpies pel·lícules, i no pas per a professionals de l’escriptura guionística. I no oblidéssim que el protagonista del film de Woody Allen és un guionista (certament, poc satisfet de Hollywood, on du una carrera reeixida…)

WGA Awards 2011: les nominacions.

Guió Original:

Woody ALLEN, pel de Mitjanit a París (Midnight in Paris), de Woody Allen.

Diablo CODY, pel de Young Adult, de Jason Reitman.

Tom McCARTHY, pel de Win Win, de Tom McCarthy, basat en una història de Tom McCarthy i Joe Tiboni.

Annie MUMOLO, Kristen WIIG, pel de Bridesmaids (Bridesmaids | La boda de mi mejor amiga | Mes meilleures amies | Le amiche della sposa), de Paul Feig.

Will REISER, pel de 50/50, de Jonathan Levine.

Guió Adaptat:

John LOGAN, pel de Hugo, de Martin Scorsese, basat en la novel·la gràfica La invenció de l’Hugo Cabret, de Brian Selznick.

Alexander PAYNE, Nat FAXON i Jim RASH, pel d’ Els descendents, d’Alexander Paybe, basat en la novel·la de Kaui Hart Hemming.

Aaron SORKIN i Steven ZAILLIAN, pel de Moneyball, de Bennett Miller, a partir d’una història de Stan Chervin, basada en el llibre de Michael Lewis.

Tate TAYLOR, pel de The Help (The Help | Criadas y señoras | La Couleur des sentiments), de Tate Taylor, basat en la novel·la de Kathryn Stockett.

Steven ZAILLIAN, pel d’ Els homes que no estimaven les dones (The Girl with the Dragon Tattoo), de David Fincher, basat en la novel·la de Stieg Larsson.

Guió de Documental:

Marshall CURRY i Matthew HAMACHEK, pel de  If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front, de Marshall Curry, Sam Cullman

Katie GALLOWAY i Kelly DUANE de la VEGA, pel de Better This World, de Kelly Duane de la Vega i Katie Galloway.

Patrício GUZMÁN, pel de Nostàlgia de la llum (Nostalgia de la luz | Nostalgia for the Light | Nostalgie de la lumière), de Patricio Guzmán.

Hetty Naaijkens-Retel HELMRICH, Leonard Retel HELMRICH, pel de Position Among the Stars (Stand van de Sterren), de Leonard Retel Helmrich.

Manish PANDEY, pel de Senna, d’ Asif Kapadia

Wim WENDERS, pel de Pina, de Wim Wenders.

***

Més informació: Writers Guild Awards 2012 Nominations.

***

Aquestes nominacions ja he afegides al Comptador de premis anuals 2011.

***

FOTO Alexander Payne, coguionista d’ Els descendents, que ell mateix ha dirigit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!