Els 5 millors documentals, segons els productors nord-americans (PGAA 2011 Nominacions)

Els productors nord-americans, agrupats en la Producers Guild of America (PGA), també tenen el seu calendari de premis, aspirant igualment tant a celebrar la feina de tot un any com a fe de “lobby” en la cursa dels Oscar. El seu calendari, però, és força peculiar. El 2 de desembre han proclamat els nominats en la categoria de Millor Documental Cinematogràfic, el 7 de desembre faran públiques les sèries televisives que opten a premi, el 3 de gener anunciaran la resta de nominacions cinematogràfiques i el 21 de gener, al Beverly Hilton Hotel, se’n sabrà els guanyadors, al decurs de la festa en què es lliuraran els guardons.

Premis PGA 2011: Nominacions de la categoria Millor Documental Cinematogràfic.

The Union, de Cameron CROWE. Sobre la gravació de l’àlbum homònim, fruit de la col·laboració d’Elton John i Leon Russell, produït per T-Bone Burnett: 1 nominació (Documental).

Senna, d’ Asif KAPADIA. Sobre el pilot de Fòmula 1 brasiler Ayrton Senna, tres vegades campió del món abans de morir als 34 anys d’edat:  1 nominació (Documental).

Project Nim, de James MARSH. L’autor de la premiadíssima Man on Wire torna ara documentant l’experiment d’una psicòloga, disposada a demostrar que un ximpanzè nadó pot aprendre a comunicar-se amb el llenguatge si creix en un entorn humà: 1 nominació (Documental).

Bill Cunningham New York, de Richard PRESS. Sobre el famós fotògraf de moda novaiorquès, Bill Cunningham: 1 nominació (Documental).

Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest, de Michael RAPAPORT. L’actor Michael Rapaport mostra el funcionament intern i el drama entre bambalines d’aquesta banda innovadora i influent: 1 nominació (Documental).

***

Més informació: Documentary theatrical motion picture nominations for the 2012 Producers Guild Awards.

Aquestes nominacions ja els he afegit al Comptador dels Premis Anuals 2011.

***

FOTO Senna, d’Asif Kapadia

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *