Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 de desembre de 2011
0 comentaris

Berlín 2012: Mike Leigh en presidirà el Jurat

El cineasta anglès Mike Leigh presidirà el Jurat Internacional de la 62a edició del Festival de Berlín, que tindrà lloc del 9 al 19 de febrer de 2012, segons que ho ha fet saber avui l’organització, amb una nota que remarca:

Al llarg dels gairebé quaranta anys de la seva carrera cinematogràfica, Mike Leigh s’ha distingit com un dels cineastes més destacats del cinema d’autor i  protagonistes del nou cinema britànic. La seva manera de fer comporta donar als actors molta llibertat per improvisar en desenvolupar els personatges. Leigh retrata la societat britànica amb un estil francament realista, tanmateix humorístic. Les seves pel·lícules han rebut nombrosos premis internacionals i diverses nominacions als Oscars.
Leigh ha dirigit més vint 20 films, a més d’exercir com a director de teatre, dramaturg i guionista. Primer va estudiar art dramàtic i posteriorment escenografia. Posteriorment va assistir a l’Escola de Cinema de Londres, de la qual és ara president.
El 1972 va debutar amb Bleak Moments, amb què guanyà el Lleopard d’Or al Festival de Cinema de Locarno. A Canes s’endugué el premi al Millor Director el 1993 per Naked i la Palma d’Or el 1996 per Secrets i mentides, que posteriorment congrià un total de cinc nominacions a l’Oscar. El 2004, Vera Drake, molt considerat estudi seu sobre la societat els personatges del qual presenten una extraordinària profunditat, va ser guardonat amb el Lleó d’Or a Venècia.

Mike Leigh ha estat convidat al Festival de Cinema Internacional de Berlín en diverses ocasions: hi va presentar Meantime (Fòrum 1984), el curtmetratge The Short and Curlies (Panorama 1988) i Life is sweet (Panorama, 1991). L’última vegada que hi havia participat fins ara fou a la Competició de 2008, amb la comèdia social Happy-Go-Lucky, amb Sally Hawkins, que va guanyar l’Ós de Plata a la Millor Actriu. La pel·lícula més recent de Leigh és Un altre any (en competició a Canes 2010 i nominada a un Oscar)
.
Des de la dècada dels seixanta, Leigh també ha treballat com a director de teatre i escriptor, havent-se-li dut als escenaris més de vint obres. Actualment té la seva peça Grief en cartellera i programada als teatres britànics fins a final de gener de 2012.

***

FOTO Mike Leigh

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!