Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de novembre de 2011
0 comentaris

Morgan Freeman és el guardonat amb el Premi Cecil B. De Mille 2011

Pedro Almodóvar i Amy Adams han estat els encarregats d’anunciar, de part de l’associació de la premsa estrangera acreditada a Hollywood (HFPA), que l’actor Morgan Freeman és la personalitat guardonada amb el Premi Cecil B. De Mille 2011, que se li lliurarà al decurs de la Gala dels Globus d’Or, el 15 de gener de 2012.

El Premi Cecil B. De Mille, que la HFPA atorga anualment per una contribució destacada al món de l’espectacle, es va lliurar per primer cop el 1952 al cineasta que li dóna nom i, al llarg de tots aquests anys l’han rebut personalitats com Walt Disney, Darryl F. Zanuck, Jack L. Warner, Bing Crosby, Fred Astaire, Judy Garland, James Stewart, Gregory Peck, Joan Crawford, Frank Sinatra, Alfred Hitchcock, Samuel Goldwin, Bette Davis, Henry Fonda, Laurence Olivier, Paul Newman, Client Eastwood, Audrey Hepburn, Jack Lemmon, Robert Mitchum, Dustin Hoffman i, més cap aquí, Al Pacino, Anthony Hopkins, Warren Beatty, Steven Spielberg i Martin Scorsese, entre d’altres.

La HFPA remarca que Morgan Freeman, de 74 anys d’edat, atresorava ja una dilatada i venerable carrera artística quan esdevingué famós. Nascut a Memphis (Tennessee, EUA), va debutar al teatre escolar, amb nou anys d’edat i als dotze  ja guanyà un premi en un concurs teatral d’escala estatal. Es presentà a un programa de ràdio de Nashville, mentre era a l’escola secundària, va ballar al Mundial de 1964 i va aparèixer per primera vegada a la pantalla el 1965 com a extra a The Pawnbroker. Va treballar en produccions modestes a Nova York i durant sis anys va intervenir al programa de televisió infantil de la PBS, The Electric Company. Després de bregar durant dues dècades com a actor, va ser conegut a tot el país gràcies a la seva participació a Street Smart, de Jerry Schatzberg (1987), que li valgué l’Independent Spirit Award, una nominació als Globus d’Or i als Òscar com a intèrpret d’un paper secundari. El 1990 guanyà el Premi de Millor Actor a Berlín, per Passejant la Senyora Daisy, que li valgué també el Globus d’Or a un intèrpret en paper principal i la nominació a l’Òscar en la mateixa categoria. Als Globus fou nominat encara tres altres vegades, per Cadena perpètua (Frank Darabont, 1994) i Invictus (Clint Eastwood, 2009) —pels quals també fou nominat a l’Òscar— i  Million Dollar Baby (Clint Eastwood, 2004) —amb què guanyà l’Òscar—.

D’entre la resta de títols que conformen l’extensa filmografia de Morgan Freeman destaquen: Sense perdó (Clint Eastwood, 1992), Seven (David Fincher, 1995); a més, esclar de Robin Hood, príncep de lladres (Kevin Reynolds, 1991) i la seva intervenció en els Batman de Christopher Nolan.

FOTO Morgan Freeman, a Million Dollar Baby, de Clint Eastwood

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!