Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de setembre de 2011
0 comentaris

Sant Sebastià 2011: diumenge, 18 de setembre

Una selecció dels films que es projecten avui a Sant Sebastià.

Secció Oficial
· Competició
.

Take this Waltz, de Sarah POLLEY. Ambientada a Toronto, la meva ciutat natal –diu Sarah Polley–, de la qual he volgut mostrar els carrers arbrats i la part del centre, entre restaurants i cines de barri, de manera que he situat la història argumental entre les voreres, els tramvies i les platges que em resulten quotidianes. El títol de la pel·lícula ve de la cançó Take This Waltz, una versió que Leonard Cohen fa del poema de Federico García Lorca Pequeño vals vienés, un text tràgic i romàntic, que s’acaba d’entendre del tot però que es percep ben bé a un nivell pregon, emocional (..) Volia fer una pel·lícula sobre el desig, no pas cap assaig filosòfic, sinó entrar-hi, sentir com n’és de deliciós i de difícil per als humans girar l’esquena a aquesta sensació o viure amb una esquerda, que ha de ser delerosament sadollada. L’actriu Michelle Williams hi encarna el paper d’una dona de trenta-i-tants anys que topa amb un home (Luke Kirby) pel qual se sent intensament atreta, però ho apavaiga, perquè està feliçment casada, tot i que aquell home resulta que viu a la vora de casa seva… De la mà de Polley (Lluny d’ella), podem comptar amb sentiments i bones intencions, molt bones.

Secció Oficial
· Fora de Competició

Albert Nobbs, de Rodrigo GARCÍA. Tot i el poc predicament que té per aquests rodals entre la crítica, el fill de Gabriel García Márquez ha demostrat ser tot un especialista en l’ànima femenina, amb títols com Coses que en diria només de mirar-la (1999) i Nou vides (2005). Ara acompanya Glenn Close a Sant Sebastià, on l’actriu rep el Premi Donostia, justament amb l’adaptació cinematogràfica del relat homònim de George Moore que Simone Benmussa adaptà per al teatre a començament dels anys vuitanta i la mateixa Glenn Close havia interpretat dalt de l’escenari. De fet, Close signa com a coguionista del film. I hi dóna vida a la dona que, a la Irlanda del segle XIX, es fa passar per un home per a poder treballar i tirar endavant, però al cap d’anys i panys d’assumir aquesta personalitat s’hi troba empresonada, atrapada en un poc convencional triangle amorós. Al repartiment, també: Mia Wasikowska, Aaron Johnson, Jonathan Rhys Meyers, Brendan Gleeson.

Zabaltegi · Perles.

Vergonya (Shame), de Steve MC QUEEN. [Informació Sant Sebastià] [Venècia 2011 · Competició > Premi Millor Actor, Premi FIPRESCI de la crítica internacional, Premi ArcaCinema Giovani, Premi CinemAvvenire] [Toronto 2011 · Special Presentations]

Nader i Simin: una separació (Jodaeiye Nader az Simin | Nader and Simin, A Separation), d’ Asghar FARHADI. [Informació Sant Sebastià] [Berlín 2011 · Competició > Ós d’Or, Millors Actor i Actriu, Premi Ecumènic] [Toronto 2011 · Contemporary World Cinema]

Zabaltegi · Nous Directors.

Sentados frente al fuego, d’ Alejandro FERNÁNDEZ ALMENDRAS. El cineasta xilè va entrevistar un pagès en les tasques prèvies al rodatge del seu primer llargmetratge, Huacho (2009) -també projectat a Horizontes Latinos de Sant Sebastià aquell any- i va començar a imaginar-se la història d’un home la dona del qual pateix una malaltia terminal que la consumeix lenta i dolorosament, mentre aquest seu home brega desesperadament contra la mort.

Hiung-thu (Hiung-thu | Scars), de LIM Woo-seong. Segon llargmetratge d’aquest cineasta sud-coreà que  fa dos anys debutà amb Chaesikjuuija, seleccionada a Sundance. La protagonista és ara la dona d’un infidel presentador de telenotícies, que s’ha anat sentint realitzada amb al feina d’il·lustradora; però el seu món afectiu va perdent, finsal punt que sembla que tot ha de canviar. Les ferides potser han sicatritzat, però hi ha alguna cosa… Vendes internacionals [M-Line].

Zabaltegi · Especials.

Puzzled Love, de Pau BALAGUÉ, Carlos PÉREZ-RECHE, Gemma FERRATÉ, Josecho de LINARES, Alejandro JAVALOYAS, Bruno SARABIA, Javier SANZ, Alba GIRALT, Eduard RIU, Miriam CAÑAMARES, Irene C. RODRÍGUEZ, Gaby AMIONE, Marc JUVÉ. La història d’una relació de parella explicada en tretze episodis escrits i dirigits per alumnes de quart de l’ESCAC. Un relat ple d’humor i romanticisme vist a través dels diferents estils de tretze potencials cineastes.

***

FOTO Take this Waltz, de Sarah Polley

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!