Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

31 d'agost de 2011
0 comentaris

Venècia 2011: dimecres, 31 d’agost (inauguració)

Avui arranca la 68a edició de la Mostra de Venècia. Fins al 10 de setembre, seran onze jornades amb la presència de força dels autors més coneguts i reconeguts de l’actual panorama cinematogràfic, acompanyats de noms emergents que hi busquen la consagració definitiva. Seran onze dies amb una oferta molt gran, en quantitat, conformada per la selecció oficial, aixi com les programacions paral·leles de les Jornades dels Autors i de la Setmana de la Crítica.

A partir d’avui, tinc previst d’anar penjant una apunt diari amb una selecció dels films que es projecten a Venècia.

Competició.

Els idus de març (The Ides of March | Los idus de marzo | Les marches du pouvoir | Le idi di marzo), de George CLOONEY. Refent l’equip guionístic de Bona nit i bona sort, Clooney ha adaptat la peça teatral Farragut North, del jove dramaturg Beau Willimon, inspirada en la campanya electoral d’un candidat a les presidencials nord-americanes de 2004. Ryan Gosling és qui dóna vida al cap de premsa, tan jove com idealista, del prometedor aspirant a les primàries demòcrates (Clooney) i que no tardarà a tastar la cara galdosa de la política. Completen repartiment: Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright. Aquest film inaugura la 68a Mostra de Venècia.

Fora de Competició.

¡Vivan las antípodas!, de Victor KOSSAKOVSKY. El documentalista rus s’ha dedicat a filmar indrets habitats de la Terra que tenen antípodes igualment habitades. Ha fet la volta al món i ha xalat amb un treball de muntatge que s’anuncia de gran impacte estètic. Segon Film d’inauguració de la 68a Mostra.

Jornades dels autors.

Love and bruises, de LOU Ye. Tahar Rahim (Un profeta) és un obrer que s’enamora bojament d’una professora xinesa (Corinne Yam) tot just arribada a París. Delitós insaciablement del cos d’ella, la tracta de manera violenta. Una relació intensa, feta de passió i abusos. Quan ella mira de deixar-lo, se n’adona que hi està enganxada. Del director de Nits d’embriaguesa primaveral, Summer Palace, Purple Butterfly, Suzhou RiverWeekend Lover.

Crazy Horse, de Frederick WISEMAN. El veterà documentalista nord-americà ha plantat la càmera durant deu setmanes al “Crazy Horse”, el mític club-cabaret parisenc. Segueix la preparació de l’espectacle “Desir”, del coreògraf Philippe Découflé, la preparació de les ballarines rere l’escenari i també les complicacions legals que comporta la realització del show i l’administració del local. Vendes internacionals [Celluloid Dreams]

***

FOTO © 01 Dist Ryan Gosling, a Els idus de març, de George Clooney

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!