Ressons del pas d’Albert Serra per Locarno

Albert Serra ha portat els protagonistes d’ “Honor de Cavalleria” i el seu equip de col·laboradors habituals a fer la ruta del Quixot; i per la seva banda, Alonso ha tornat a la província de la Pampa a filmar la seva peça (Albert Serra torna al festival de Locarno amb un projecte per al CCCB, Diari de Girona)

Avui es projecten dos films del director de Banyoles Albert Serra (El festival de Locarno, aparador del cinema d’autor català, Vilaweb)

El cineasta presenta en el festival suís dues propostes estimulants i originals (Serra a Locarno, Àngel Quintana, El Punt Avui)

A Albert Serra no se li pot demanar que s’ajusti a unes normes. Per això, si se li diu que faci un curtmetratge, com a part d’una correspondència filmada, ell fa una pel·lícula de dues hores i mitja —article amb enllaç de pagament— (Albert Serra envia a Locarno un curt de dues hores i mitja, Jordi Picatoste, Ara)

El director de Banyoles Albert Serra està a punt de començar a rodar la seva pròxima pel·lícula. I per això no ha pogut assistir al Festival de Locarno on aquest dimarts és un dels protagonistes. Un festival que arriba a la seva 68a edició i que s’ha anat convertint en l’aparador del cinema d’autor català (El director Albert Serra, protagonista a Locarno, TV3)

Entrevista a Albert Serra (Versió Camping, RAC1)

La “correspondència” filmada entre l’argentí Lisandro Alonso i l’espanyol Albert Serra aporta una indisciplina vigoritzadora al festival suís —article en francès— (Des francs-tireurs à Locarno, Philippe Azoury, Libération · Next)

El Festival Internacional de Cinema de Locarno, que se celebra del 3 al 13 d’agost, s’ha convertit en l’aparador internacional del cinema d’autor català més recent (Albert Serra i Jose Luis Guerin, protagonistes al Festival de Locarno, CatalanFilms)

Olivier Pere, l’actual director artístic del Festival de Locarno va “descobrir” Albert Serra quan era el responsable de la Quinzena de Canes i, amb entusiasme, li va programar successivament Honor de cavalleria i El cant dels ocells. Ara, al capdavant del festival suís, li ha programat (..) (El cineasta Albert Serra serà molt present al festival de Locarno, Salvador Montalt, Diari de Girona)

La important presència catalana en el Festival de Sant Sebastià, que va pel camí d’esdevenir una tradició, manté un cert paral·lelisme amb el Festival de Locarno, que arrenca avui mateix en aquesta localitat suïssa (Guerín i Albert Serra, seleccionats a Locarno, El Punt Avui)

***

FOTO © Festival del film de Locarno Els noms de Crist, d’Albert Serra

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *