Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

1 d'agost de 2011
0 comentaris

Locarno 2011: Piazza Grande

El cor i l’aparador del Festival de Locarno és la Piazza Grande: un espai immens que cada vespre pot acollir fins a vuit mil espectadors, equipat amb una pantalla gegant (de les més grans d’Europa) en què es projecten els films amb una qualitat impressionant (i per si fos poc, no dubten a pujar encara més el llistó de tant en tant: ahir mateix, van oferir una sessió gratuïta, a tall de “prefestival”, en què es projectà Breakfast at Tiffany’s en Digital Cinema 4K). La Piazza Grande és, sens dubte, un dels millors “cinemes a la fresca” del món.

És tan gran, el poder de convocatòria de Piazza Grande, que les pel·lícules que s’hi programen conformen gairebé “la” secció rutilant del certamen. D’entre els títols que s’hi poden veure, hi ha els més comercials, amb directors, estrelles i tota la quota de glamour que qualsevol festival vol tenir. Passa com a tot arreu, que a la parador s’hi col·loca allò més vistós, el que pot donar una certa presència mediàtica, mentre a “les sales” s’hi està passant un cinema seleccionat amb molt més de rigor.

Tanmateix, la programació de Piazza Grande és ben eclèctica. Certament, a la jornada inaugural engrescarà el vesper Super 8, de J.J. Abrams, amb producció de Spielberg i protagonitzada per Elle Fanning, Kyle Chandler, Joel Courtney, Gabriel Basso, Noah Emmerich. Al decurs del certamen s’hi acollirà l’estrena europea de Cowboys & Aliens, de Jon Favreau, amb Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, i l’estrena internacional del nou Kevin Smith, Red State, amb Michael Parks, Melissa Leo, John Goodman. Però allà mateix podran assaborir dos bons títols provinents de Canes: Le Havre, d’Aki Kaurismaki, i Drive, de Nicolas Winding Refn. S’hi presentarà mundialment L’art d’aimer, d’Emmanuel Mouret, amb Ariane Ascaride, Frédérique Bel, François Cluzet, Julie Depardieu, Judith Godrèche, Gaspard Ulliel, Élodie Navarre; o Sport de filles, de Patricia Mazuy, amb Bruno Ganz, Marina Hands, Josiane Balasko, Isabel Karajan, amb la qual s’homenatjarà Bruno Ganz (que rebrà un Pardo a la carrera). I, gran esplanada cinèfila, els espectadors podran delectar-se amb la projecció d’Un americà a París, ressó espectacular de la retrospectiva que el festival dedica enguany a Vincente Minnelli. De debò, eclèctica, la programació de Piazza Grande!

Locarno 2011: Piazza Grande.

Super 8, de J.J. Abrams —film d’inauguració—

4 Tage Im Mai, d’Achim von Borries.

Attack The Block, de Joe Cornish.

Bachir Lazhar, de Philippe Falardeau.

Cowboys & Aliens, de Jon Favreau.

Hell, de Tim Fehlbaum.

Friends With Benefits, de Will Gluck.

Mourir aupres de toi, Spike Jonze i Simon Cahn (curtmetratge).

Le Havre, d’Aki Kaurismaki.

Saya Zamurai, de Hitoshi Matsumoto.

Sport de filles, de Patricia Mazuy.

An American In Paris, Vincente Minnelli.

L’art d’aimer, d’Emmanuel Mouret.

Et si on vivait tous ensemble?, de Stephane Robelin —film de cloenda—

Romance, de Georges Schwizgebel (curtmetratge).

Red State, de Kevin Smith.

Headhunters
, de Morten Tyldum.

Drive
, de Nicolas Winding Refn.

***

FOTO © Festilval de Locarno Piazza Grande

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!