Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de juliol de 2011
1 comentari

Estrenes: del 29 de juny al 5 de juliol de 2011

Estrenes: del 29 de juny al 5 de juliol de 2011.

Altesa (Your Highness | Caballeros, princesas y otras bestias | Vôtre Majesté), de David Gordon Green.

Un pòtol de príncep medieval, que respon als trets “fumadíssims” de Danny McBride, i el seu germà, l’hereu, tot un príncep de conte, amb les faccions i tarannà de James Franco, han de superar les seves diferències i bregar junts per salvar el reialme, amenaçat per un bruixot (Justin Theroux), que ha segrestat la promesa de l’hereu al tron (Zooey Deschanel)… I de camí, toparan amb Natalie Portman

Informació [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [Yourhighnessmovie (ang)]

***

Blackthorn (BlackthornBlackthorn. Sin destino), de Mateo Gil.

El guionista Mateo Gil ha tornat a posar-se rere la càmera per a dirigir un film de gènere. Si fa dotze anys fou el thriller Nadie conoce a nadie, ara ho fa amb un western, que fabula un final diferent per al llegendari Butch Cassidy, anomenat ara Blackthorn. Torna a comptar amb Eduardo Noriega, en el rol d’un fugitiu enginyer espanyol, i per a l’ocasió ha fitxat Sam Shepard i Stephen Rea, conformant un repartiment internacional per a una producció espanyola rodada en anglès.

Informació
[Fitxa del film]

***

Les maneres han canviat
 (Le code a changéChange of Plans | Cena de amigos), de Danièle Thompson.

Danièle Thompson, bregada com a coguionista de les pel·lícules de Louis De Funès que dirigia son pare, és ara com ara una reconeguda directora francesa de comèdies sobre la família i les coses que s’emboliquen en la vida familiar i quotidiana, En aquesta ocasió, toca material sensible: les aparences que fan possible que acabin bé, en pau, els sopars d’amics o de família; les màscares socials que, quan cauen, deixen pas a tot una altra cosa… Amb el popularíssim Dany Boon i  Karin Viard, Marina Foïs, Patrick Bruel.

Informació [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [lecodeachangé-lefilm (fr)]

***

Valeria descalça (Valeria descalza), d’ Ernesto del Rio.

Dues ciutats (Bilbao i l’Havana); dos homes, dues cançons i una cançó. Una illa, dues edats diferents (el vell arquitecte al final del cicle vital i la seva filla jove). Un amor que s’ha esgotat i un altre que brolla… Del director d’ Hotel y domicilio.

Informació [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [Sensacine (esp)] Web oficial [Valeriadescalza (esp)]

***

Transformers 3. La cara oculta de la Lluna (The Dark of the Moon, Transformers 3 | Transformers 3: El lado oscuro de la luna | Transformers 3 – La Face cachée de la Lune | Transformers 3), de Michael Bay.

Acció per justificar el consum de crispetes dels adolescents de qualsevol edat i un argument que Bernat Salvà (Avui+ElPunt, 01.07.2011) descriu com a curiosa relectura de la cursa espacial de nord-americans i soviètics, amb imatges d’arxiu i de ficció. Tercera part de la saga que, produïda per Spielberg, dirigeix l’inefable Michael Bay, a qui Xavi Serra (Ara, 01.07.2011) descriu molt encetadament com home al servei dels estudis, menystingut per la crítica, avalat per l’èxit de públic, (..) un dels directors tècnicament més dotats del seu temps (..) per a qui la història sempre està al servei de la tècnica.

Informació [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [Transformersmovie]

***

Un home torna a casa (En mand kommer hjemWhen a Man Comes HomeCuando un hombre vuelve a casa | Riunione di famiglia), de Thomas Vinterberg.

Thomas Vinterberg, adherit al “dogma danès” amb Celebració -1998-, acabà aviat el seu periple “americà” (Dear Wendy -2005- i It’s All About Love -2003-), tornant a casa justament amb un film sobre un personatge famós (cantant d’òpera) que, a tall de fill pròdig, retorna a les seves arrels… Esclar que el personatge topa, si més no, amb un xicot molt ben plantat que està passant un moment de crisi. I és que, no ho oblidéssim, Vinterberg va fer esclatar les tensions covades d’una família danesa, justament al film que el va revelar, Celebració.

Informació [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] DE [Sherlock Films]

***

White material (White material | Una mujer en África), de Claire Denis.

En bona mesura, a White material se’ns anuncia el pòsit de tot el cinema de Claire Denis: mirada femenina; el Camerun de la seva infantesa; els colons en tensió amb el país on s’estan, alhora sacsejat per la violència; els cossos; alguns dels seus actors (Nicolas Devauchelle, Isaach De Bankolé), els vincles familiars…

Informació
[Fitxa del film]

***

Win Win (Win Win| Win win. Ganamos todos | Les Winners), de Tom McCarthy.

Paul Giamatti en el rol d’un advocat més aviat desencantat del seu ofici. I Tom McCarthy, el director de The Station Agent i The Visitor, que el fa trobar amb un vailet, tot un talent esportiu, la coneixença del qual li capgira la vida… Ho avala Sundance i la filmografia anterior del cineasta i el seu protagonista: per bé i per mal!

Informació [Fitxa del film]

***

FOTO © Sherlock Films Un home torna a casa, de Thomas Vinterberg

  1. Vaig veure “Sopar d’amics” (o “Les maneres han canviat”) de Danièle Thompson, i em va agradar de valent. Ja la coneixia per la magnífica “La bûche, sopar de Nadal”, i aquí també fa disecció de les febleses humanes a la vora d’un sopar d’amics, cadascú amb les seves manies. 
    La critica la va posar malament, com va fer amb la interessant “Pastís de noces”, però com aquella, sap el que vol mostrar i el que vol criticar.
    La Karin Viard és la millor, d’un llarg repartiment. Personatges potser convencionals, però humans i creïbles com només el cinema francès sap mostrar-los. Recomanable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!