Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 de maig de 2011
0 comentaris

Lars von Trier, declarat “persona non grata” al Festival de Canes

Ahir parlàvem de les declaracions de Lars Von Trier a la roda de premsa amb què presentà Malenconia al Festival de Canes. A les darreres hores, les coses s’han precipitat molt.

Ahir mateix, el Festival va emetre un comunicat en què explicaven que li havien demanat explicacions i transmetien les excuses que els havia demanat el cineasta. El mateix Von Trier va fer arribar a les agències de premsa una nota en què reiterava la petició d’excuses i afirmava no ser ni antisemita, ni racista, ni nazi. Ara s’ha sabut que les protagonistes del film, Charlotte Gainsbourg i Kristen Dunst només van acceptar de ser a la gala de presentació del film quan ell mateix en persona els va confirmar que havia rectificat públicament. 

Aquest matí, el Consell d’Administració del Festival de Canes, per majoria, ha decidit declarar persona non grata al Festival de Canes el director Lars von Trier, amb efecte immediat, per haver utilitzat la tribuna de Canes per fer unes manifestacions inacceptables, intolerables, contràries als ideals humanistes i de generositat inherents al Festival, que condemnen fermament.

La pel·lícula, però, no ha estat eliminada de la Competició. Aquesta és una decisió que afecta a l’organització, però no al Jurat, ha declarat un alt responsable del certamen. O sigui que Malenconia podria guanyar premi diumenge, però Von Trier no el podria anar a recollir: a partir d’avui no pot accedir a les instal·lacions del Festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!