Canes 2011 · Un Certain Regard: “L’exercici de l’Estat”, de Pierre Schoeller

L’exercici de l’Estat (L’exercice de l’Etat | The Minister)

Guionista, Pierre Schoeller (1961, França) va presentar a Un Certain Regard el seu debut com a director,  Versailles (2008) —en què Guillaume Dépardieu és un home de bosc que ha de fer-se càrrec d’un nen petit abandonat—. I tres anys després, hi torna amb aquesta ficció sobre els homes d’Estat a la societat actual, que han produït els germans Dardenne (Les Films du Fleuve).

L’exercici de l’Estat
(L’exercice de l’Etat | The Minister)

Director Pierre Schoeller. Producció Archipel 35 (França), Les Films du Fleuve (Bèlgica). Coproducció France 3 Cinéma (França), RTBF (Bèlgica). Durada 1h55.

Repartiment Olivier Gourmet (ministre de Transports, Bertrand Saint-Jean), Michel Blanc (Gilles), Zabou Breitman (Pauline), Laurent Stocker (Yan), Sylvain Deblé (x).

Sinopsi Al ministre de Transports, Bertrand Saint-Jean el desperta en plena nit el seu cap de gabinet. Un cotxe ha caigut per un barranc. Se n’hi en va, no té opció. Així comença l’odissea d’un home d’Estat en un món cada cop més complex i hostil. Rapidesa, lluita pel poder, caos, crisi econòmica… Tot s’encadena i una cosa topa amb l’altra. Una urgència en substitueix una altra. Quins sacrificis s’està disposat a assumir? Fins on es pot aguantar, en un Estat que devoren els que el serveixen?

Vídeos [Fragments]

Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Un Certain Regard: L’exercici de l’Estat (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Premi FIPRESCI de la crítica internacional (a un film d’Un Certain Regard)]


Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dijous 19 maig] [Tot Canes 2011]


Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Doc&Film] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [Diaphana] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO © Diaphana Olivier Gourmet, a L’exercici de l’Estat, de Pierre Schoeller

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *