Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

1 de maig de 2011
0 comentaris

Canes 2011 · Un Certain Regard: “I ara on anem?”, de Nadine Labaki

I ara on anem? (Et maintenant on va où? | Where do we go now?)

En un poble ärraconat del Líban, envoltat de mines, les dones cristianes i musulmanes tramen un complot per evitar que els seus homes es matin entre ells. Fan tot el que poden per a distreure’ls i allunyar-los de les notícies de la guerra. Fins el dia que esclata un drama… Filmada totalment al Líban entre octubre i desembre de 2010, és el segon llargmetratge de Nadine Labaki (1974, Líban), llicenciada en estudis audiovisuals a la universitat de Beirut, que després de rodar espots publicitaris i premiats clips per a famoses cantants de l’Orient Mitjà, va debutar amb el vitalista i acolorit llargmetratge Caramel (cinc dones en un saló de bellesa de Beirut parlant deseixidament d’homes, sexe i maternitat), film desenvolupat al marc de la 9a sessió de Residència de la Cinéfondation i presentat a la Quinzena de 2007.

I ara on anem? (Et maintenant on va où? | Where do we go now?)

Director Nadine Labaki. Guió Nadine Labaki, Jihad Hojeily, Rodney Al Haddad, amb la col·laboració de Thomas, Bidegain. Producció Les Films des Tournelles (França). Durada 1h50.

Repartiment Nadine Labaki (Amale), Claude Baz Moussawbaa (Takla), Layla Hakim (Afaf), Yvonne Maaloouf (Yvonne), Antoinette Noufaily (Saydeh), Petra Saghbini (Rita), Kevin Abboud (Nassim), Mostafa Al Sakka (Hammoudi), Julien Farhat (Rabih), Anjo Rihane (Fatmeh) Khalil Bou Khalil (batlle del poble), Samir Awad (capellà), Ziad Abou Absi (xeic del poble).

Sinopsi Pel camí que du al cementiri del poble, una processó de dones vestides de negre planta cara al sol abrusador, estrenyent contra els seus pits les fotografies dels marits, pares o fills. Algunes duen el vel, altres una creu, però totes comparteixen el mateix dol, fruit bord d’una guerra funesta i inútil. Arribada a l’entrada del cementiri, la comitiva es divideix en dues: la musulmana i la cristiana. Al Líban esquinçat per la guerra, són un grup de dones de totes les religions decidides a protegir les seves famílies i el seu poble de les amenaces externes. De manera enginyosa, empescant-se tot d’estratagemes, unides per una amistat indefectible, aquestes dones s’han marcat un objectiu prioritari: destreure els homes i fer-los oblidar les ràbies i el seus entiment de diferenciació. però quan els esdeveniments fan un tomb tràgic, fins on estraan disposades a anar per evitar de perdre els que queden?

Vídeos
[Fragments] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Un Certain Regard: I ara non anem? (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Menció Especial del Jurat Ecumènic]


Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dilluns 16 maig] [Tot Canes 2011]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Pathé Int.] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Alta] Dist. fr. [Pathé] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO I ara on anem?, de Nadine Labaki

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!