Fitxa: “Tòquio Blues”, de Tran Anh Hung

Tòquio blues (Noruwei No Mori / Norwegian Wood / Toquio blues / La ballade de l’impossible)

L’autor de  L’olor de la papaia verda (Càmera d’Or a Canes 1993), Cyclo (Lleó d’Or i Premi Fipresci a Venècia 1995) i Al pic de l’estiu (Un Certain Regard 2000) du a la gran pantalla l’esplèndida novel·la homònima de Haruki Murakami.

Tòquio blues (Noruwei No Mori / Norwegian Wood / Toquio blues / La ballade de l’impossible)

Director Tran Anh Hung. Guió Tran Anh Hung, basat en la novel·la Tòquio blues (Norwegian Wood), de Hakuri Murakami (Ed. Empúries). Fotografia Mark Lee Ping Bin. Música Jonny Greenwood. Muntatge Mario Battistel. Producció Asmik Ace Entertainment (Japó), Fuji Television Network (Japó), Toho Company (Japó). Durada 2h13.

Repartiment Ken’ichi Matsuyama (Toru Watanabe), Rinko Kikuchi (Naoko), Kiko Mizuhara (Midori), Tetsuji Tamayama (Nagasawa), Kengo Kora (Kizuki) Reika Kirishima (Reiko Ishida)

Sinopsi Tòquio, 1969. El to melanconiós i el sentiment del clàssic dels Beatles “Norwegian Wood” sembla que se li hagi encomanat, a Toru Watanabe, que està prou confús sobre com ha d’encarar les seves relacions. En el fons, aquest taciturn i més aviat seriós universitari està pregonament enganxat a Naoko, el seu primer amor, una xicota tan bonica com reservada, introspectiva. La seva estimació compartida va quedar tanmateix marcada per la mort tràgica del seu millor amic, ja fa uns anys. Toru, malgrat la seva joventut, viu amb consciència permanent de la mort i a Naoko li sembla com si una part d’ella mateixa s’hagués perdut per sempre. La nit del vintè aniversari de Naoko arriben finalment a fer l’amor. Però immediatament després, Naoko deixa els estudis i es reclou. Alhora, en la vida de Toru apareix Midori, una noia totalment diferent a Naoko, animada, extrovertida, segura de si mateixa…. És així com Toru Watanabe ha de triar entre el futur i el passat.

Vídeos [Tràiler VO] [Tràiler VOSC] [Tràiler VE] [Tràiler VOSF] [Tràiler VOSI]

Webs oficials [norway-mori (jap)] [Toquioblues (esp)]

Més informació [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)]  [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [MyMovies (it)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)]

Festivals [Venècia 2010 · Competició] [Toronto 2010 · Special Presentation] 

Premis [x]

Dist. cat. [x] Dist. esp. [Vértigo] Dist. fr. [Pretty Pict] Dist. it. [x]


Apunts en aquest blog [A cop calent] [Altres veus] [“Tòquio Blues” ens arriba d’aquí a un mes] [Fitxa Venècia 2010 · Competició]


Crítiques d’altri publicades als mitjansTokio Blues —Norwegian Wood— (Sergi Sánchez, Ara – Time Out Cultura i Time Out Barcelona) | El dolor de l’amor —sense enllaç— (Quim Casas, El Periódico – iCult, 29.04.2011)

Articles d’altri publicats als mitjans

Ressenyes, cròniques i altres articles d’interès • [x]

Entrevistes • [x]

***

FOTO © Vértigo Tòquio Blues, de Tran Anh Hung

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *