Quinzena dels Realitzadors – Canes 2011: “Respirar”, de Karl Markovics

Respirar (AtmenBreathing)

Important actor de teatre, Karl Markovics (29.08.1963, Viena, Àustria), du també una llarga trajectòria interpretativa a la televisió i al cinema, on  ha estat el protagonista d’ Els falsificadors (Die FälscherThe Counterfeiters | Les faussaires | Il falsario), de Stefan Ruzowitzky, Òscar al Millor Film de parla No angelsa, i ha intervingut en el thriller de Jaume Collet-Serra, Desconegut (2011). Amb Respirar, la recerca de la mare per part d’un jove inadaptat en llibertat condicional, Markovics debuta com a director de cinema.

Respirar (Atmen | Breathing)

Director Karl Markovics. Durada 1h38.

Intèrprets
 Thomas Schubert, Karin Lischka, Gerhard Liebmann, Georg Friedrich.

Sinopsi
En Roman Kogler té 18 anys, ja ha purgat la meitat de la pena en un centre penitenciari de menors i podria obtenir la condicional. Tanmateix en té poques possibilitats: no té família i és un inadaptat social. Després de nombroses temptatives fracassades, troba una feina de reinserció al dipòsit de cadàvers de Viena. Un dia topa amb el cos d’una dona que du el seu mateix cognom. Tot i que de seguida sap que no es tracta pas de la seva mare, en Roman decideix anar-se’n a la recerca del seu passat i de la seva mare.

Vídeos [Clip VOSA] [Entrevista] Webs oficials [Atmenderfilm (ang)] Facebook oficial [x]

43a Quinzena dels Realitzadors – Canes 2011 [Respirar (fr / ang)]  Premis a la Quinzena dels Realitzadors [Premi Europa Cinémas]


Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dijous 19 de maig] [Tot Canes 2011]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Films Distribution] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011: Toronto 2011 · Discovery | Altres festivals | EFA 2011: 1 nominacions (Descoberta FIPRESCI) | Altres premis.

***

FOTO Respirar, de Karl Markovics

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *