Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 d'abril de 2011
0 comentaris

Canes 2011 · Competició: “Drive”, de Nicolas Winding Refn

Drive (Drive)

Hossein Amini, guionista que ha adaptat Henry James (The Wings of the Dove) i Thomas Hardy (Jude) i ha co-signat l’adaptació recent de Les Quatre Plomes, és qui ha escrit el guió d’aquest thriller trepidant basat en un relat “noir” de James Sallis. I qui ho ha dut a la pantalla, el danès americanitzat Nicolas Winding Refn, llu com a credencials ser l’autor de l’exitós narco-thriller Pusher (del qual n’ha dirigit també una segona i fins una tercera part), així com de la testoesterònica penitenciària Bronson i de la més recent fantasia vikinga Walhalla Rising. En contrast, una parelleta protagonista que d’entrada no situaries en un film d’acció com aquest: Ryan Gosling i Carey Mulligan. Un guionista de pes específic, intèrprets de cinema “indie”, un personatge principal tranquil… en un film que s’anuncia com a “thriller d’acció trepidant” i dirigit per Winding Refn: molt de contrastos!

Drive (Drive)

Director Nicolas Winding Refn. Guió Hossein Amini, basat en Drive, conte negre de James Sallis. Fotografia Newton Thomas SigelProducció Bold Films (EUA), Odd Lot Entertainment (EUA), Marc Platt Productions (EUA), Seed Productions (EUA). Durada 1h35.

Repartiment Ryan Gosling (Driver), Carey Mulligan (Irene), Ron Perlman (Nino), Oscar Isaac (Standard Guzman), Christina Hendricks (Blanche), Bryan Cranston (Shannon), Albert Brooks (Bernie Rose).

Sinopsi En Driver és un xofer que, de dia, treballa d’especialista a Hollywood i, de nit, condueix per a criminals i atracadors. Va tenir una infantesa violenta i potser per això és una persona més aviat tranquil·la i discreta, sense ambicions ni objectius particulars que el moguin. De cop, però, es converteix en l’home més buscat per un dels individus més perillosos de Los Angeles: ha ajudat l’exconvicte xicot de la seva guapíssima veïna en un robatori que ha sortit malament. I l’única manera que té de salvar la pell i seguir viu és fer el que millor sap fer: conduir. Tanmateix, d’aquella nit esguerrada se sent traït, estafat… i posat a venjar-se’n, pot ser tan metòdic com ho és al volant.

Vídeos [Fragment VO] [Fragment, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2011]

Webs oficials [Drive-lefilm (fr)] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Competició: Drive (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Millor Direcció]


Articles en aquest blog [Sean Penn, entre The Cure i Talking Heads]

Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del divendres 20 de maig] [Tot Canes 2011]

Cròniques [Diari de GironaSean Penn, guanyador de Canes el 1997, aspira enguany a repetir premi] [Vilaweb: Sean Penn, entre The Cure i Talking Heads]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Sierra Affinity] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [Wild Side] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 Locarno 2011 · Piazza Grande | Deauville 2011 · Les PremièresToronto 2011 · Special Presentations | Sant Sebastià 2011 · Zabaltegi Perles | Sitges 2011 · Oficial Fantastic Panorama | Fecinema-Manresa 2011 · OficialAltres festivalsBIFA 2011: 1 nominacions (Pel·lícula Estrangera) | NBFRA 2011: 1 menció (Pel·lícula) | NYFCA 2011: 1 premi (Actor en paper secundari —Albert Brooks—) | WAFCA 2011: 1 premi (Actor Secundari -Brooks-) | Altres premis.

***

FOTO Ryan Gosling i Carey Mulligan, a Drive, de Nicolas Winding Refn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!