Canes 2011 · Competició: “Harakiri: mort d’un samurai”, de Takashi Miike

Harakiri: mort d’un samurai (Ichimei | Hara-Kiri: Death of a Samurai)

Remake, en 3D, del film de samurais Seppuku (Misaki Kobayashi, 1962) de la mà d’un cineasta de la violència, que ara mateix deu seu un dels més compulsivament prolífics: si en vint anys ha fet una vuitantena de pel·lícules, cal recordar que a Venècia 2010 (és a dir, aquest setembre) va presentar a concurs 13 assassins i fora de competició, Zebraman 2; ara entra en competició a Canes amb Harakiri: mort d’un samurai i ja en té una altra en postproducció Nintama Rantarô. Les deu fer simultàniament o és d’una hiperactivitat sense parió.

Harakiri: mort d’un samurai (Ichimei | Hara-Kiri: Death of a Samurai)

Director Takashi Miike. Guió Kikumi Yamagishi. Música Ryuichi SakamotoProducció Sedic International (Japó), Recorded Picture (Anglaterra), Olm Inc (Japó), Rakueisha (Japó). Durada 2h06.

Repartiment Ebizô Ichikawa (Hanshiro), Koji Yakusho (Kageyu),  Hikari Mitsushima (Miho), Eita (Motome, el ronin jove).

Sinopsi En Hanshiro vol morir dignament i no té diners. Per això demana de suicidar-se ritualment a la residència del clan Li, l’intendent de la qual és en Kageyu, un guerrer prou tossut. Mirant de treure-li-ho del cap a en Hanshiro, en Kageyu li explica la història tràgica d’un jove ronin, en Motome, que va venir bo fa pas gaire amb la mateixa intenció. Certament, en Hanshiro queda trasbalsat pels detalls terribles del que li passà a en Motome; però persisteix amb la dèria de morir amb honor. Quan és l’hora de l’hara-kiri, encara fa una altra petició: vol que l’ajudin tres lloctinents d’en Kageyu, que casualment no hi son, cap dels tres. En Kageyu no s’ho empassa i enrabiat demana explicacions a en Hanshiro. És així com aquest li revela els seus vincles amb Motome i el relat agredolç de les seves vides. No tardarà gaire, en Kageyu, a comprendre que en Hanshiro s’està sometent a una prova de força, amb ànim de venjança.

Vídeos [Fragment VOSA] [Fragments, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2011]

Webs oficials [Ichimei (jp)] Facebook oficial [Ichimei (jp)] Twiter oficial [IchimeiMovie (jp)]

Festival de Canes 2011 [Competició: Harakiri: mort d’un samurai (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Cap]


Articles en aquest blog [Amb Almodóvar i Miike, el cinema de gènere]

Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dijous 19 de maig] [Tot Canes 2011]

Cròniques [Diari de Girona: Sean Penn, guanyador de Canes el 1997, aspira enguany a repetir premi] [Vilaweb: Amb Almodóvar i Miike, el cinema de gènere]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [HanWay] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO © HanWay Films Harakiri: mort d’un samurai, de Takashi Miike

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *