Canes 2011 · Competició: “Pater”, d’Alain Cavalier

Pater (Pater)

Durant tot un any, Alain Cavalier (14.09.1931) i  Vincent Lindon (15.07.1959) es van anar trobant i es van filmar. El cineasta i l’actor, el president i el seu primer ministre, Alain Cavalier i Vincent Lindon. Els veiem alhora en la vida quotidiana i en una ficció que s’han empescat junts. Realitat i ficció; però és de debò o no? Cavalier, que ha acabat practicant un cinema depurat i ha dut el despullament de la posada en escena al límit del diari íntim, ens proposa ara aquest document que, alhora, be podria ser tot una ficció.

Pater
(Pater)

Director Alain Cavalier. Producció Camera One (França). Coproducció Arte (França). Durada 1h45.

Amb Vincent Lindon, Alain Cavalier, Bernard Bureau, Jonathan Duong, Hubert-Ange Fumey, Jean-Pierre Lindon, Manuel Marty, Claude Uzan, Alexandre, Grégory i Jean Widhoff, i Régis d’Audeville, Josette Baron, Thibault de Chateauvieux, Jérémy Flament, Olivier Mallet, Dominique Solliec, Nicolas Wecker.

Sinopsi Vincent Lindon i Alain Cavalier són amics, gairebé com pare i fill. Beure porto al bar, parlar de quina pel·lícula podrien fer junts. De tant en tant, posar-se una corbata i un vestit. Filmar-se a tall d’homes de poder. Cosa de veure fins on es poden posar els peus a la galleda. Cosa de riure. Cosa d’adormir-se dret si es confon història personal i història ras i curt. I sempre la pregunta clau que no té resposta, sobre el cinema: és veritat o no?

Vídeos [Tràiler VO] [Tràiler, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2011]

Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Competició: Pater (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Cap]


Articles en aquest blog [Alain Cavalier i la veritat al cinema] [Kaurismaki: esplèndid conte irònic de solidaritat humana]

Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dimarts 17 de maig] [Tot Canes 2011]

Cròniques [Diari de Girona: Es presenta al festival de Canes una pel·lícula sobre Nicolas Sarkozy] [Vilaweb: Kaurismaki: esplèndid conte irònic de solidaritat humana]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Pathé Int.] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [Pathé] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO © Pathé Vincent Lindon, a Pater, d’Alain Cavalier

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *