Canes 2011 · Un Certain Regard: “Inquiet”, de Gus Van Sant

Inquiet (Restless)

Relat iniciàtic amb dos adolescents tocats per la mort, Inquiet confirma que Gus Van Sant s’inclina per treballar com a independent a redòs dels grans estudis (amb Milk, va ser Focus Features i ara és Columbia Pictures i Image Entertainment), en un nou cicle dels que, al llarg de la seva carrera ha tingut, d’apropament a Hollywood, seguits d’etapes en què se n’ha distanciat, regalant-nos per entre mig pel·lícules-document com Drugstore Cowboy (1989) i My Private Idaho (1991) o la tetralogia de l’acompanyament formada per Gerry (2002), Elephant (2003), Last Days (2005) i Paranoid Park (2007). Canes honora Gus Van Sant, concedint-li el privilegi d’inaugurar “Un Certain Regard” amb aquest seu nou film que, significativament no ha entrat en competició.


Inquiet
(Restless)

Director Gus Van Sant. Guió Jason Lew, basat en la seva pròpia peça teatral. Productors Brian Grazer, Bryce Dallas Howard, Ron Howard. Producció Columbia Pictures (EUA), Imagine Entertainment (EUA). Producció associada 360 Pictures (EUA). Durada 1h31.

Repartiment Mia Wasikowska (Annabel), Henry Hopper (Enoch Brae), Schuyler Fisk (Elizabeth Cotton), Lusia Strus (Rachel), Jane Adams (Mabel Tell), Chin Han (x),  Ryo Kase (Hiroshi), Jesse Henderson (Alger Cofax), Victor Morris (Joseph), Colton Lasater (Ozzie), Christopher D. Harder (Salvador, director de funeral), Kyle Leatherberry (Elliot), Morgan Lee (conductor), De Ann Marie Odom (infermera), Kelleen Crawford (infermera).

Sinopsi Una noia malalta, en estat terminal, s’enamora d’un xicot amb la dèria d’anar a funerals. I es troben amb el fantasma d’un pilot kamikaze japonès de la Segona Guerra Mundial.

Vídeos [Tràiler VO] [Retalls, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2011]

Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Un Certain Regard: Inquiet (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Cap]


Articles en aquest blog [De la Tomatina de Bunyol a la delicadesa de Gus Van Sant] [Tràiler (VO): “Restless”, el nou Gus Van Sant]

Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dijous 12 de maig] [Tot Canes 2011]

Cròniques [Diari de Girona: Els assistents a Canes aplaudeixen el commovedor Gus Van Sant de “Restless”] [Vilaweb: De la Tomatina de Bunyol a la delicadesa de Gus Van Sant]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Sony] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Sony] Dist. fr. [Sony] Dist. it. [Sony]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO Inquiet, de Gus Van Sant

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *