Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 de març de 2011
0 comentaris

Estrenes: entre el 23 i el 29 de març de 2011

12 estrenes. Quina bestiesa! I de les 12, n’hi ha 5 de les que podríem dir “d’autor”. Francament, algú s’ho hauria de fer mirar. Passes setmanes de sequera i de sobte, vinga, les distribuïdores buiden les prestatgeries i es treuen del damunt expeditivament tot de pel·lícules que, ben repartides, els podríem parar una atenció que, ara, resulta impossible. Malgrat que no es tracti pas d’obres que marquin època, ni tan sols especialment remarcades per la crítica, un Jacques Rivette és un Rivette i no es pot dir que se n’estrenin gaire, de films seus. Alhora, el documental guanyador de l’Òscar, que crida molt l’atenció perquè ajuda a entendre la crisi actual, posant-hi noms i cares, segons que em diuen. I un altre documental, signat per Guerín, home no tan prolífic com alguns voldrien. Encara més, la reconstrucció del moment que Allen Ginsberg sacsejava la societat i “tota una generació” amb el seu udol poètic. I no ens oblidésim tampoc del documental amb què Mireia Ros evoca la Barcelona dels anys d’esplendor de la burgesia catalana. Per la seva banda, François Ozon i la seva murrieria es posen al servei d’una Catherine Deneuve, en el rol de Madame Pujol —no és que faci de Ferrusola, sinó de l’esposa d’un industrial així anomenat (Gérard Dépardieu), a qui ha de substituir al capdavant del negoci—. Sumem-hi un conflicte sentimental entre adults, les peripècies post-adolescents de dos amics que compateixen llit i volen defugir l’amor, productes de terror i fantasia… Quin empatx!

***

36 vistes del pic Saint Loup (36 vues du Pic Saint Loup | Around a Small Mountain | El último verano | Questione di punti di vista), de Jacques Rivette.

Informació a la fitxa del film.

***

Barcelona, abans que el temps ho esborri (Barcelona, abans que el temps ho esborri), de Mireia Ros.

Documental en català. Passejada per la Barcelona dels anys d’esplendor i bohèmia de la burgesia catalana a través dels records heretats per un dels seus descendents, Javier Baladia.

Informació [Gencat (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] Crítiques Barcelona, abans que el temps ho esborri (Núria Vidal, Ara · Time Out Cultura i Time Out Barcelona)

***

Big Mama: els testos s’assemblen a les olles (Big mommas: Like father, like son | Esta abuela es mi padre | Big Mamma : De Père en Fils | Big Mama: Tale padre tale figlio), de John Whitesell.

Torna —què hi farem!— l’agent de l’FBI que, com a arma secreta, gasta… disfressar-se de dona. I en aquesta ocasió, s’hi afegeix el fill. Deixem-ho córrer!

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)]

***

Gerro (Potiche | Potiche, mujeres al poder | La bella statuina), de François Ozon.

Informació a la fitxa del film en competició a Venècia.

***

Guest (Guest), de José Luís Guerín.

Informació a la fitxa del film.

***

Howl (HowlHowl, la voz de una generación | Urlo), de Rob Epstein i Jeffrey Friedman.

Informació a la fitxa del film.

***

Inside Job (Inside Job), de Charles Ferguson.

Informació a la fitxa del film.

***

Mademoiselle Chambon (Mademoiselle Chambon), de Stéphane Brizé.

César a la millor adaptació —de la novel·la d’Eric Holder—, converteix Vincent Lindon i Sandrine Kiberlain en la parella inesperadament trasbalsada per l’amor que els brolla, fent-los saltar en l’aire tot el que fins ara havia configurat la seva vida tranquil·la. Ell, modèlic pare de família, paleta; ella, institutriu del seu fill. Contra l’amor, no se’n surten… Dirigeix l’actor i director Stéphane Brizé, especialista en conflictes sentimentals entre adults.

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Dist. Fr.[Rezo Films]

***

Piranya 3D (Piranha 3D | Piraña 3D), d’ Alexandre Aja.

Terror adolescent —perdó: “amb adolescents”. Ara es tracta d’una bona colla de joves que són a la vora del Llac Victòria per xalar de valent i… tot de piranyes, d’una espècie que es donava per extingida des de la prehistòria, poden sortir a la superfície i cruspir-se el que troben… Cosa del francès Alexandre Aja, premi al Millor Director de Sitges 2003, amb Alta tensió, certamen que va tenir l’honor d’inaugurar el 2008, amb Mirrors.

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [piranha-3D (ang)] [pirana-3D (esp)]

***

Sense lligams (No strings attachedSin compromiso | Sex Friends | Amici, amanti e…), d’ Ivan Reitman.

Comedieta amb Natalie Portman i Ashton Kutcher, amics de tota la vida que, després d’una imprevista nit de sexe, decideixen tenir-ne moltes més, això sí, sense enamorar-se, no fos cas que l’embolic acabés amb la seva vella amistat… O sigui, actors encara joves, de bona presència, simpàtics, en una història per a entretenir un públic (potser sí) encara igualment jove. I ho dirigeix Ivan Reitman

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [notringattachedmovie (ang)] [sincompromiso-lapelicula (esp)] [sexfriends-lefilm (fr)]

***

Sucker Punch (Sucker Punch), de Zack Snyder.

Tanqueu els ulls. Deixeu-vos anar. Res no us ha preparat pel que us espera. Benvinguts a l’imaginari desbocat d’una noia per a qui els somnis s’han convertit en l’única escapatòria de la seva vida de malson… Sense les estretors d’espai i temps, és lliure d’anar allà on la du la imaginació, fins a esvair la frontera entre realitat i fantasmagoria… Així es presenta en alguns llocs aquest film de Zack Snyder —el de 300 i Watchmen—, que sembla un pretext per a generar un videojoc. I és que la cosa va, efectivament, d’una xicota reclosa contra la seva voluntat i que, amb la ment, viu una èpica fugida, en què lluita contra samurais, serps i tota mena de criatures fantàstiques…

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [suckerpunchmovie (ang)]

***

Trobaràs dracs (There Be Dragons | Encontrarás dragones), de Roland Joffé.

Biopic de José María Escrivà de Balaguer —sí, el fundador de l’Opus—. Sembla que l'”Orde” està ben disposada a emprar el cinema per fer proselitisme. Dirigeix… Roland Joffé —el de La missió…—, que també n’ha escrit el guió. Produeix una companyia nova, de nom eloqüent: Mount Santa Fe. I la protagonitza un ventall molt ampli d’actors i actrius: Charlie Cox, Wes Bentley, Dougray Scott, Olga Kurylenko, Ana Torrent, Jordi Mollà, Rodrigo Santoro, Geraldine Chaplin, Derek Jacobi, Unax Ugalde, Charles Dance…

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [dragonsresources (ang)] [encontrarasdragones (esp)]

***

FOTO © TS Productions / Michaël Crotto
 Vincent Lindon i Sandrine Kiberlain, a Mademoiselle Chambon, de Stéphane Brizé

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!