Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 d'abril de 2011
0 comentaris

Canes 2011 · Competició: “This Must Be The Place”, de Paolo Sorrentino

This Must Be The Place (This Must Be The Place)

Aposta clara i reeixida del Festival de Canes des que el 2004 li van seleccionar Les conseqüències de l’amor, i confirmada el 2006 amb L’amic de la família, reblada exitosament el 2008 amb Il divo, el napolità Paolo Sorrentino (que el 2009 fou president del Jurat d’Un Certain regard) torna a aspirar enguany a la Palma d’Or amb aquest seu primer film rodat en anglès i protagonitzat per una figura estimadíssima a Canes com és Sean Penn i la no menys valorada Frances McDormand. Penn hi encarna una antiga estrella del rock, ara ja retirat i tan carregat de calés com avoriit, que, mal sigui per matar l’aranya, es posa a buscar el criminal de guerra nazi refugiat als Estats Units que va humilar son pare a Auschwitz.

This Must Be The Place (This Must Be The Place)

Director Paolo Sorrentino. Guió Umberto Contarello, Paolo Sorrentino. Producció Indigo Film (Itàlia), Lucky Red (Itàlia), Medusa Film (Itàlia). Coproducció ARP Sélection (França), Element Pictures (Irlanda). Producció associada Pathé (França), Intesa San Paolo (Itàlia). Durada 1h58.

Repartiment Sean Penn (Cheyenne), Eve Hewson (Mary), Frances McDormand (Jane), Judd Hirsch (Mordecai Levy), Heinz Lieven (Aloise Lange), Olwen Fouere (la mare de Mary), Simon Delaney (Jeffery), Joyce Van Patten (Dorothy Shore), Liron Levo (Richard), Kerry Condon (Rachel), Harry Dean Stanton (Robert Plath), David Byrne (David Byrne).

Sinopsi Cheyenne és una antiga estrella del rock. Amb 50 anys com té, ja s’ha retirat, per bé que conserva el seu aspecte gòtic, i viu tan carregat de calés com avorrit, a Dublin. Sabent que son pare s’està morint, fa cap a Nova York per a reconcliar-s’hi mal sigui als últims moments de la seva vida. Però fa tard. Havent estat allunyats l’un de l’altre durant tres dècades, és amb l’home ja mort que s’assabenta de fins a quin punt son pare va ser humilat a Auschwitz, en mans de l’exoficial de les SS Aloise Muller, refugiat als Estats Units, i això clama venjança. Així és que comença un viatge (al seu ritme), que li canviarà la vida, rastrejant el cor d’Amèrica perquè es faci justícia amb son pare. Al decurs d’aquesta recerca, el va espavilant la gent que troba i el seu trajecte es va convertint en un procés de reconciliació i autodescoberta. Quan arriba la cita amb el destí i troba Muller, Cheyenne ha de decidir si el que realment busca és redempció… o venjança.

Vídeos [Retalls, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2011]

Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Competició: This Must Be The Place (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Premi del Jurat Ecumènic]


Articles en aquest blog  [Sean Penn, entre The Cure i Talking Heads]

Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del divendres 20 de maig] [Tot Canes 2011]

Cròniques [Diari de Girona: Sean Penn, guanyador de Canes el 1997, aspira enguany a repetir premi] [Vilaweb: Sean Penn, entre The Cure i Talking Heads]


Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Pathé Int.] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Alta] Dist. fr. [ARP] Dist. it. [Medusa]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO © ARP Sean Penn, amb el seu aspecte gòtic, a This Must Be The Place, de Paolo Sorrentino

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!