Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

21 de març de 2011
1 comentari

Lloret estrenarà un gran equipament cultural… sense projector de cinema!

Ho ha fet saber el Cineclub Àdler, de Lloret de Mar, en un comunicat públic, del 18 de març de 2011:

Com bé sabeu, aquest dissabte l’Ajuntament de Lloret de Mar inaugurarà el Teatre de Lloret,  equipament cultural llargament esperat a la nostra vila. El motiu d’aquest comunicat és denunciar que, malgrat el que l’Ajuntament ha repetit una i altra vegada durant aquests darrers anys, el nou teatre municipal no comptarà amb cap projector de cinema, motiu pel qual des del Cineclub Adler lamentem haver-vos de comunicar que no podrem projectar-hi pel·lícules.

Ras i curt: l’esperat Teatre de Lloret s’inaugurarà sense estar equipat amb un projector de cinema, ja sigui digital o analògic.

Tenint en compte que l’antic teatre sí comptava amb un projector de cinema analògic, resulta incomprensible que el nou s’inauguri sense projector. Que un equipament cultural d’aquestes característiques no compti amb cap projector de cinema és del tot ridícul, oimés si tenim en compte que des de l’enderroc de l’antic teatre el projector analògic que fins llavors havíem fet servir resta abandonat en un magatzem municipal. Si bé podem entendre que de moment no sigui possible adquirir un projector de cinema digital, resulta del tot inadmissible que des de la Regidoria de Promoció Cultural se’ns digui que no hi ha cap voluntat d’instal·lar al nou teatre el projector analògic que ja tenim.

Per més inri, cal recordar que ara fa un any aquest mateix Ajuntament aprovava un significatiu increment pressupostari de les obres de construcció del teatre a fi i efecte d’esmenar el greu error de projectar i construir un teatre sense cabina de projeccions. Un any després, el que en el seu moment es va dir que es feia per satisfer les demandes de la nostra entitat es revela un engany en tota regla; la cabina és ben buida i des de la Regidoria de Promoció Cultural se’ns diu que no hi ha ni diners per instal·lar-hi un projector de cinema digital ni voluntat d’acomodar-hi el projector analògic que ja tenim.

Volem deixar clar que amb aquesta actitud la Regidoria de Promoció Cultural  no fa res més que excloure el cineclub del nou teatre, deixant en evidència la pretesa versatilitat de l’esperat equipament cultural
que, paradoxalment, esdevé un autèntic pas enrere en relació a l’equipament que teníem abans.

És per això que des del Cineclub Adler fem palès el nostre enuig i exigim a la Regidoria de Promoció Cultural que instal·li al Teatre de Lloret un projector de cinema, ja sigui digital o analògic, que faci d’aquest equipament el referent cultural que Lloret es mereix.

Permeteu que hi afegeixi:

Un equipament cultural sense capacitat de ser competitiu en el camp audiovisual, haurà costat una calerada del segle XXI, però respon als esquemes del segle XIX. Oimés si parlem d’una localitat com Lloret, on no hi ha cap sala de projecció cinematogràfica i que, raonablement, hauria d’haver plantejat aquest equipament també en termes de rendibilitat econòmica i de servei al sector turístic: o és que no volen ser competitius en el mercat de convencions i congressos, inclosos els de publicitat? Amb qui es vol competir, en aquest mercat? Què es vol, estar a l’alçada d’indrets turístics carrinclons i provincians que passen amb quatre projectors domèstics més o menys retocats o a l’altura de les ciutats i viles que aposten per la qualitat i la innovació, jugant el rol de ser puntes de llança en el sector? Obrir l’equipament sense estar equipat, havent-lo pensat sense caure en el vessant audiovisual i havent-hi forçat posteriorment una solució que ara, al damunt es deixa buida, resulta tan decebedor com el fet mateix, frívol, de menystenir una infraestructura (el projector analògic) de què ja disposa l’ajuntament, com si una inversió municipal de fa anys no s’hagués d’amortitzar, llençant-ne literalment el munt de diners que va costar. I, si al damunt, això significa impedir que a Lloret es pugui projectar cinema, la cosa ja passa de taca d’oli.

  1. A Vic inaguren el que ells en diuen el gran complex cultural i no se´n recorden del projector de cinema, només faltaria que se´ls desgastés el gran complex cultural, només apte per teatre i música.

    Si veisseu el cine on es fa el cine-club Vic, de l´any de picor, amb el gran complex cultural nou de trinca

    És de riure, per no plorar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!