Àngel Quintana: “El cas del judici contra el director del festival és la crònica surrealista d’un vell despropòsit que sorgeix quan la moral vol intervenir en la ficció”

El professor de la Universitat de Girona i crític de cinema, Àngel Quintana, publica a l’Avui+ElPunt l’article Les lleis de la ficció no són les de la vida, fent esment de la recent prohibició de fumar als escenaris als actors de Hair i de la notícia que es vol processar al director del Festival de Sitges pel delicte de pornografia infantil.

El cas del judici contra el director del festival és la crònica surrealista d’un vell despropòsit que sorgeix quan la moral vol intervenir en la ficció. El despropòsit parteix d’un principi malèvol basat en la creença que els individus no som prou responsables per no deixar-nos influenciar pel que mostren les ficcions. Quan l’Estat o la justícia creu que ha de tutelar-nos, que ens han de dir el que podem mirar i el que no, sorgeix la censura. Mentre ens amaguin les coses, mai podrem ser adults, ni anar com Alícia a l’altre costat del mirall, diu Quintana.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *