ENTRE DESITJOS I DESIDERÀTUMS

Bloc de Tomàs-Maria Porta i Calsina

6 d'agost de 2013
Sense categoria
0 comentaris

SOMNIS D?AIGUA ENTRE MERDOSOS.

Francament, a mi m’és indeferent que algú cremi banderes catalanes, que digui o escrigui que els catalans som una merda. També aquí hi ha bàrbars. Se me’n refot que després surti un ministre i destitueixi a l’insultador.  Vull que els catalans votem si volen continuar sent espanyols o no. Tota la resta és estètica i comèdia barates i se me’n refot. 

Es fa el campionat mundial de natació a Barcelona. Barcelona és una ciutat que ja fa per aquestes coses. El turisme, de mica en mica, passarà a ser el nostre monocultiu i, en aquest sentit, que es celebrim fires i campionats al cap i casal ja ens va bé a tots. Res a dir. Fa que bulli l’olla, cosa que en aquests moments és fonamental.

Però Barcelona avui és una ciutat interrogant. No està com a començament del segle passat en que lluitaven burgesos, anarquistes, espanyolistes i separatistes. Avui – per molt que sembli increïble – l’ideologia burgesa la defensen tots els partits majoritaris. L’anarquisme – dissortadament – no té cap mena de força a Catalunya. Avui l’interrogant que tenim al davant és si deixarem de ser Espanya o no.

Hi ha independentistes que, simplement, pensem que una Catalunya independent serà més pròspera i més democràtica. Estem en contra del que significa Madrid pel centralisme brutal que patim des de fa 300 anys. Però distingim entre poble i oligarquia. Mai no caurem en la temptació d’insultar el poble espanyol ni els seus símbols. Simplement ens volem alliberar de la seva oligarquia per a poder lluitar exclusivament amb la nostra, que prou feina ens donarà.

Hi ha independentistes que necessiten odiar Madrid, odiar Espanya, odiar el PP, odiar qui sigui.  Necessiten xiular l’himne espanyol, cremar banderes espanyoles, fer pintades d’Espanya – puta. A mi que no m’hi comptin. Penso que això no només no serveix de res, sinó que demostra tenir la pell excesivament fina.  L’única justificació que té aquesta gent és que Espanya no ens deixa decidir i, per tant, que l’himne i la bandera espanyoles són imposades. Tot i així, a mi no m’hi trobaran.

La reacció d’un dirigent de la Marca Espanya (hahahahahaha!), després de sentir la xiulada a l’himne espanyol per part de la majoria dels assistents a la inauguració dels campionats de natació, ha estat escriure al seu twiter “Todos los catalanes son una mierda. No se merecen nada.” L’home ha estat destituït pel ministre Margallo, que es veu amb cor de fer això i quedar bé i, en canvi, donar suport a un govern que només fa que asfixiar-nos econòmica, cultural i políticament. Potser Margallo pensa que els catalans som idiotes.

Francament, a mi m’és indeferent que algú cremi banderes catalanes, que digui o escrigui que els catalans som una merda. També aquí hi ha bàrbars. Se me’n refot que després surti un ministre i destitueixi a l’insultador.  Vull que els catalans votem si volen continuar sent espanyols o no. Tota la resta és estètica i comèdia barates i se me’n refot. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!