Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de febrer de 2011
0 comentaris

Berlín 2011: dimecres, 16 de febrer

Un inesperat triangle amorós a Turquia, dos amics que comparteixen una mateixa amiga i el destí els separa a la Viena dels anys trenta, un baliga-baliga argentí que va de mal borràs des que la xicota el deixa… Dia, doncs, de situacions sentimentals sacsejades en aquest jornada de la Berlinale, de transició cap a la recta final.

Avui, al Festival de Berlín:

Competició

La nostra gran desesperació (Bizim Büyük Çaresizli?imiz / Our Grand Despair), de Seyfi TEOMAN. Estrena mundial. Un triangle: dos homes que són amics des de petits i viuen junts s’enamoren de la noia que han acollit a casa (com un favor, a contracor). Aqueesta història dramàtica permetrà copsar novament el pols cinematogràfic de Seyfi Teoman (Kayseri, Turquia, 1977), nominat als premis del cinema europeu fa dos anys com a Millor Descoberta.

Un món misteriós (Un mundo misterioso / A Mysterious World), de Rodrigo MORENO. Estrena mundial. L’argentí Rodrigo Moreno (Buenos Aires, 1972) —premi Alfred Bauer amb El custodio (2006)— torna a la Berlinale amb la història iniciàtica d’un simpàtic baliga-balaga en una societat tenallada per l’amenaça de ruïna econòmica.

***

Fora de competició

El meu millor enemic (Mein bester feind / My Best Enemy), de Wolfgang MURNBERGER. Estrena mundial. Viena, anys trenta. El fill d’una família de jueus rics és amic d’un xicot que aviat farà carrera amb els nazis. I tots dos s’entenen amb una mateixa noia. En un mal moment, el jueu ensenya a l’amic un dibuix original de Miquel Àngel, de manera que de res no servirà l’estratègia d’aquella família, de fer-se passar per gairebé pobres: els alemanys volen el dibuix, els el prenen i els envien a un camp de concentració. El dibuix resulta ser una còpia, el nazi va a buscar l’amic al camp de concentració per dur-lo a Berlín, hi ha un accident d’avió…

***

Berlinale Special

El discurs del rei, de Tom HOOPER. Estrena a Alemanya. Informació Berlinale 2011 [The Kings’ Speech (al / ang / fr)]. Sorprèn que un gran festival en faci una així: estrenar un film en clau estrictament local i que ja s’ha vist a diversos països del món (entre ells, a casa nostra). És com si volguessin recordar a qualsevol preu que, fins fa poc, la Berlinale programa films d’Òscar.

Brindis (Toast), d’ SJ CLARKSON. Estrena a Alemanya. L’ Anglaterra dels anys seixanta, vista pels ull de Nigel Slater, que al cap de trenta anys es convertiria en un dels cuiners i autors de llibres de receptes més famosos del país.

***

Panorama

Majki (Mothers / Mütter), de Milcho MANCHEVSKI

OFF BEAT, de Jan GASSMANN, amb Hans-Jakob Mühlethaler, Domenico Pecoraio, Manuel Neuburger, Vesna Garstik, Marlise Fischer.

Panorama Supporting Film

Porno Melodrama, de Romualdas ZABARAUSKAS, amb Marius Repšys, Vilma Kutavi?i?t?, Kurtis

Spring, de Hong KHAOU, amb Christopher O’Donnell, Jonathan Keane

Panorama Dokumente

homo-lv, de Kaspars GOBA

***

Fòrum

Karen llora en un bus (Karen Cries on the Bus), de Gabriel ROJAS VERA

Made in Poland, de Przemys?aw WOJCIESZEK

Ocio (Idleness), d’Alejandro LINGETI i Juan VILLEGAS

Os residentes (The Residents), de Tiago MATA MACHADO

State of Violence, de Khalo MATABANE

Territoire perdu, de Pierre-Yves VANDEWEERD

Tríptic Tres vides (Dreileben)

Komm mir nicht nach, de Dominik GRAF

Eine Minute Dunkel, de Christoph HOCHHÄUSLER

Etwas besseres als den Tod, de Christian PETZOLD

Programa SHIBUYA Minoru

Kojin kojitsu (A Good Man, a Good Day), de Shibuya Minoru (1961)

***

Retrospectiva Ingmar Bergman

Plou sobre el nostre amor (Det regnar på vår kärlek / It Rains on our Love / Llueve sobre nuestro amor / Il pleut sur notre amour / Piove sul nostro amore) —1946—

Una lliçó d’amor (En lektion i kärlek / Lesson in Love / Una lección de amor / Une leçon d’amour / Lezione d’amore) —1953-54—

Fanny i Alexander (Fanny och Alexander / Fanny and Alexander / Fanny et Alexandre / Fanny e Alexander) —1981-82—

Llum d’hivern (Nattvardsgästerna / Winter Light / Los comulgantes / Les communiants / Luci d’inverno ) —1961-63—

Estiu (Sommarlek / Summer Interlude / Juegos de verano / Jeux d’été / Un’estate d’amore) —1950-51—

El silenci (Tystnaden / The Silence / Le silence / Il silenzio) —1962-63—

***

FOTO Un món misteriós, de Rodrigo Moreno

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!