Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de febrer de 2011
0 comentaris

BAFTA 2010: l’imperi del rei quec

El discurs del rei ha aconseguit 7 premis de l’acadèmica britànica del cinema, doblant de llarg el nombre de guardons que han pogut reunir les seves immediates seguidores: La xarxa social i Començament, que n’han rebuts 3 cadascuna.

Sense cap mena de sorpresa, els de Millor Pel·lícula, Guió, Actor (Colin Firth), Actor en Paper Secundari (Geoffrey Rush), Actriu en Paper Secundari (Helena Bonham Carter), Música Original (els violins i piano d’Alexandre Desplat) i fins el de Film Britànic Més rellevant, han estat per a El discurs del rei.

Òbviament, el BAFTA a la Millor Actriu ha estat per a Natalie Portman, pel seu paper a Cigne Negre: l’únic premi que el film de Darren Aronofsky ha ercollit aquesta nit londinenca —dels 12 a què aspirava—.

Mentrestant, la meravellosa La xarxa social ha congriat els reconeixements significatius de Millor Director, Millor Guió Adaptat i Millor Muntatge. Tants BAFTA com Començament, per bé que aquest thriller —imaginatiu fins al deliri trampós i futurista— de Christophen Nolan on ha fet forat ha estat en els apartats més tècnics: Disseny de Producció, So i Efectes Visuals.

Com es pot comprovar, malgrat que la història del rei quec s’imposa, pel que fa al nombre de guardons, la cosa queda força repartida en alguns dels apartats. I fóra pas estrany que el 27 de febrer, als Òscar passés més o menys el mateix.

True Grit, dels germans Coen, que havia acumulat fins a 8 nominacions, s’ha quedat només amb el BAFTA a la Millor Fotografia (Roger Deakins). I, en canvi, Alícia en terra de meravelles, com qui no vol la cosa, se n’ha embutxacats 2, de BAFTA: el de Millor Vestuari i el de Millor Vestuari i Perruqueria.

A Toy Story 3 li podrien haver donat el premi de Millor Film d’Animació el mateix dia que la van nominar —cosa que igualment podrien haver fet als Òscar—, per com de clara n’era i n’és el seu triomf. En canvi, sembla que els acadèmics britànics haurien de fer-s’ho mirar, quant al Millor Film de Parla No Anglesa, perquè li han acabat donant a Els homes que no estimaven les dones.

Finalment, el BAFTA al Millor Debut de l’Any ha estat per al director Chris Morris, pel seu film 4 Lleons i el de l’Estrella Emergent —per votació popular— Tom Hardy, que després d’intervenir en films com RocknRolla, ha trobat amb Començament una bona plataforma cap a Hollywood. Quant als BAFTA honorífics, els han rebut Sir Christopher Lee i… la saga dels Harry Potter, per la seva contribució al cinema britànic.

***

Llista de nominats i premiats als BAFTA 2010, clicant aquí [2011 Film Awards Winners and Nominees]

Aquest resultat ja l’he inclòs al Comptador de Premis Anuals 2010.

***

Apunt sobre les nominacions prèvies als BAFTA 2010, clicant aquí [BAFTA 2010: “El discurs del rei”, “Cigne negre”, “Començament”…]

***

FOTO © Eagle Pictures Els discurs del rei, de Tom Hooper

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!