Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de febrer de 2011
0 comentaris

Berlín 2011: dijous, 10 de febrer (Inauguració)

Avui arranca la 61 edició del Festival de Berlín, amb l’estrena europea —més aviat “continental europea” de l’últim film dels germans Coen, que demà ja arriba a les nostres pantalles. Una edició caracteritzad per l’escassa presència d’allò que se’n diu “grans noms”; però que anuncia alguns moments d’interés tangible per als cinèfils, com ara les provatures en 3D de cineastes com Werner Herzog i Wim Wenders; que promet una sèrie de films en competició que criden l’atenció per les temàtiques que toquen, i que presenta un nombre molt alt de primeres pel·lícules: 34 (4 a Competition, 8 a Panorama, 10 a Fòrum, 10 a Generation, 2 a Perpektive Deutsches Kino).

Aquesta tarda, al Festival de Berlín:

Fora de competició – Gala d’inauguració de Berlín 2011

True Grit (True Grit / Valor de ley / Il Grinta), de Joel i Ethan Coen. Versió a la Coen del film homònim de 1969 (dirigit per Henry Hathaway i protagonitzat per John Wayne). Western —segurament ben negre—, en què una filla que vol venjar la mort de son pare contracta un pistoler expeditiu i granat (Jeff Bridges), però un ranger (Matt damon) també encalça el criminal que busquen (Josh Brolin).

***

Panorama

Tomboy, de Céline Sciamma. Una nena de 10 anys que se sent vailet i sembla un noi, se’n va a viure a un nou barri i allà coneix una nena que la pren, efectivament, per xicot. I ho aprofita: en lloc de desmentir-la, s’empesa que es diu Michael i juga amb la canalla talment com el marrec que sempre ha volgut ser. De mica en mica, però, la seva relació amb aquella nena va sent cada cop més íntima, cosa que fa més complexa la situació, carregada d’ambigüitat. Sciamma es donà a conèixer el 2007 amb Naissance des pieuvres, relat iniciàtic sobre tres nenes, des d’un punt de vista femení, amb l’homosexualitat present en l’esclat de desitjos de la primera adolecència.

***

Retrospectiva Ingmar Bergman

Maduixes salvatges (Smultronstället / Wild Strawberries / Fresas salvajes / Les fraises sauvages / Il posto delle fragole) —1957—

***

Nota De cròniques publicades als nostres mitjans, en vaig recollint cada dia a l’apunt [Notícia de la Berlinale 2011], que el vaig actualitzant.

***

FOTO True Grit, de Joel i Ethan Coen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!