Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de febrer de 2011
0 comentaris

Berlinale 2011 · Retrospectiva i homenatges

En aquesta 61a edició del Festival de Berlín,  la seva secció retrospectiva està dedicada al gran Ingmar Bergman.

S’hi projectaran alguns dels films que Bergman féu per a la gran pantalla, així com una mostra de la seva faceta com a guionista. També s’hi podran veure els documentals del suec Stig Björkman, bon coneixedor del mestre, que ens mostra Bergman al davant i al darrere de la càmera. Complementàriament, durant aquesta Berlinale hi haurà una sèrie d’actes relacionats amb Bergman.

Podem consultar la llista completa de la retrospectiva Ingmar Bergman, clicant aquí [Retrospektive Ingmar Bergman (al)]

La Berlinale 2011, d’homenatges en ret uns quants, a les diverses seccions. A més de l’extraordinari clam per la llibertat que fa en projectar diversos films de Jafar Panahi —en sessions especials Fora de competició, a Panorama i a Fòrum—, dedica alguns moments a figures com Mario Monicelli, Bernd Eichinger i Lia Van Leer —a Berlinale Special—, sense oblidar-se de Werner SchroreterPanorama Dokumente—. Però la personalitat a qui s’ha consagrat la secció Homenatge i que rebrà l’ Ós d’Or Honorífic és Armin Mueller-Stahl. Versàtil i talentós actor alemany, de fama mundial, Armin Mueller-Stahl és també un extraordinari escriptor, pintor i músic, remarca la direcció del Festival de Berlín en anunciar que se li lliurarà l’Ós d’Or Honorífic el dia 18 de febrer de 2011, al decurs d’una gala en que es projectarà La capsa de música, de Constantinos Costa-Gavras (1989). Amb aquest motiu i configurant la secció Homenatge d’aquesta Berlinale 2011, s’han programat una sèrie de films protagonitzats per Mueller-Stahl, entre els quals Avalon, de Barry Levison; Promeses de l’Est, de David Cronenberg; Lola, de Rainer Werner Fassbinder, i Nit a la terra, de Jim Jarmusch.

Podem consultar la llista completa dels films programats en homenatge a Armin Mueller-Stahl, clicant aquí [Hommage Armin Mueller-Stahl (al)]

***

FOTO © 1957 AB Svensk Filmindustri El setè segell, d’Ingmar Bergman

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!