Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de febrer de 2011
0 comentaris

Berlín 2011 · Competició: “Els contes de la nit”, de Michel Ocelot

Els contes de la nit (Les contes de la nuit / Tales of the Night)

Michel Ocelot (Villefranche-sur-mer, França, 1943), autor de films d’animació com ara Kirikú i la bruixa (1998) i Azur i Asmar (2006), s’estrena ara en el camp de la 3D. Si Ocelot ha treballat sempre amb tècniques clàssiques del dibuix animat, en aquest seu nou film ha treballat amb siluetes i amb la tecnologia digital crea espais i universos colorejats ben especials, que converteixen el cine en un indret màgim de debò —segons afirma la publicitat del film i les primeres imatges vistes ho confirmen—.

***

Director Michel Ocelot. Guió Michel Ocelot. Producció Nord-Ouest Films (París, França). Coproducció Studio 0 (París, França). Durada 1h24.

Film d’animació en 3D

Sinopsi Cada vespre, un nen, una nena i un antic operari queden en un cinema abandonat i ja un xic ruïnós. La sala però amaga un secret: de fet, és un indret màgic que el tercet protagonista explora inventant-se coses, disfressant-se i afigurant-se que viuen històries que passen a ser autèntiques, per ells, a base de tantes nits en aquell local. Hi ha un mag i elfs que es fan els amos, valents mossos de quadres que es deleixen per formoses princeses, homes llop que udolen i senyores insensibles que s’ofusquen fent que els seus vestits facin fru-fru. Hi ha ciutats daurades i boscos tan espessos que ningú no en troba mai el camí per a sortir-ne. És un univers màgic impregnat per  onades d’harmonia, amb tot de cors celestials que competeix amb el soroll sord dels tambors màgics. En nits com aquestes, la malícia pot desfermar la més gran de les desgràcies, però en última instància, el bé sempre acaba guanyant.

Vídeos
[x] Webs oficials [x]

Berlinale 2011 [Competició: Els contes de la nit (al / ang / fr)]  Premis Berlinale 2011 [x]

***

Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [StudioCanal] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [StudioCanal] Dist. it. [x]

Actualitzacions informatives posteriors [x]

***

Articles en aquest blog [Estrenes del 20 al 26 de juliol de 2011]

***

FOTO © Nord-Ouest Films Cartell francès d’ Els contes de la nit, de Michel Ocelot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!