“Finisterrae”, de Sergio Caballero, i “Oki’s Movie”, de Hong Sang-soo, entre els guanyadors de Rotterdam 2011

Ahir va tenir lloc la cerimònia de proclamació dels guanyadors i lliurament d’alguns premis al Festival de Rotterdam 2011. Avui serà el torn dels premis del públic i del  Dioraphte —que comporta la beca del prestigiós Hubert Bals Fund Supported Film—.

Els tres Tigger Awards d’enguany han estat per a títols que són tres primeres pel·lícules:

The Journals of Musan, del sud-coreà Park Jung-Bum 

Finisterrae, del valencià Sergio Caballero (que comporta un nou èxit internacional de Lluís Miñarro—Eddie Saeta—)

Eternity, del tailandès Sivaroj Kongsakul —que ja ha comptat amb el suport de la Hubert Bals Fund—.

En aquesta 40a edició del Festival, s’ha programat una secció especial anomenada Return of the Tiger i d’entre els films que s’hi han projectat, s’ha atorgat el Return of the Tiger Award, “ex-aequo”, a  Oki’s Movie, del sud-coreà i impagable Hong Sang-Soo i a Club Zeus, de l’holandès by David Verbeek —autor de la ja estimulant RU There— .

Crida l’atenció el comentari que  ha dedicat a Finisterrae, el jurat (que han conformat la cineasta argentina Lucrecia Martel;  la directora de l’ EYE Film Institute Netherlands i exdirectora del Festival de Rotterdam, Sandra den Hamer; el director romanès Andrei Ujica; el també director —tailandès— Wisit Sasanatieng, i el cantant, guitarrista, compositor i cofundador dels Sonic Youth, el nord-americà Lee Ranaldo —que, a la gala dels premis, s’ha marcat un solo musical—): Ha estat l’ “outsider” de la competició. Forçant els límits d’aquest festival, fins a la ratlla, el més original. Conté la millor interpretació d’un animal en un film. El fantasma d’aquesta competició.

Recordem que Finisterrae es va presentar al Sónar 2010, —Sergio Caballero n’és co-director— i a Noves Visions de Sitges 2010.

***

Podem veure el film Finisterrae en VOD, clicant aquí [Filmin]

I el tràiler d’ Oki’s movie, en versió original, aquí el tenim:

FOTO © Eddie Saeta Finisterrae, de Sergio Caballero

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *