Avui comença Rotterdam 2011

Com sabeu, des d’aquest blog només segueixo especialment els tres grans festivals —Canes, Berlín i Venècia—; en menor mesura, Sant Sebastià i Sitges i gairebé al mínim, Sundance, Locarno i Toronto. Ja m’agradaria, ja, poder estar per tot, però cal prioritzar. Un certamen que té un prestigi notable —molt superior al ressó mediàtic— i malgrat que darrerament tampoc acaba de ser el que era és el de Rotterdam. I és que la seva aposta per la radicalitat i les seves iniciatives de suport als nous talents han acabat influint i estirant fins i tot els grans festivals. A les programacions de Canes, Venècia o Berlín, és freqüent trobar-hi films o cineastes avalats per Rotterdam —en els diversos sentits del terme: descoberts, finançats parcialment, etc—

Avui comença Rotterdam 2011. I aquesta n’és la programació:

Competició [Tiger Awards Competition] —en què participa Finisterrae, per cert—

Curtmetratges [Tiger Awards Competition for Short Films]

Especial 40è aniversari [Return of the Tigger]

Futur brillant [Bright Future] Secció informativa de primers i segons films

El Rotterdam més ampli [Spectrum]

Senyals [Signals] Diversos programes temàtics, un dels quals, dedicat a Agustí Villaronga.

***

VÍDEO L’espot —mogudet— de Rotterdam 2011

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *