I avui, les nominacions als Òscar

Avui, a dos quarts de 6 de la matinada (PT) —cap al migdia, hora catalana—, es faran públiques les nominacions als Oscar.

Poques sorpreses s’esperen, en una edició en què s’arriba a les nominacions amb títols com El discurs del rei, de Tom Hooper; La xarxa social, de David Fincher i Cigne negre, de Darren Aronofsky, que han estat molt i molt reconegudes, amb tota mena d’altres nominacions i premis. Això sí, acompanyades de Començament, de Christopher Nolan; The Fighter, de David O. Russell; The Kids are all right, de Lisa Cholodenko i fins i tot True Grit, la nova dels Coen, i 127 Hores, de Danny Boyle.

Tot i que d’antuvi semblava que La xarxa social era la gran preferida, la sorpresa l’han donada els productors associats a la Producers Guild of America —PGA—, que, en concedir els seus guardons anuals, han optat per El discurs del rei, en lloc del film —molt més “americà”— de David Fincher. En canvi, molt més previsibles han estat els premis que han concedit en les altres categories cinematogràfiques: Tot Story 3, de Lee Unkrich, en l’apartat d’Animació,  i Tot esperant Superman, de Davis Guggenheim, en el de Documental.

Productors, guionistes, directors, actors… junts, fan el farcell d’acadèmics que voten als Oscar i, per tant, els seus premis sectorials serveixen com a indicadors de tendències.

Els guionistes —agrupats en la Writers Guild of America (WGA)— no han tingut en compte El discurs del rei i han nominat els guions originals Cigne negre, The Fighter, Començament, The Kids Are All Right i Please Give. Com a guions adaptats, han nominat els de La xarxa social , 127 hores, T’estimo…Phillip Morris!, La ciutat i True Grit. Finalment, d’entre els dels documentals, han nominat: Inside Job, Enemics del poble, Restrepo, Freedom Riders, Gasland, The Two Escobars i Who is Harry Nilson?

Quant als directors —membres de la Directors Guild of America (DGA)—, han estat ben tòpics, nominant exactament allò que era de preveure; és a dir: Cigne negre, La xarxa social, El discurs del rei, Començament i The Fighter —potser la sorpresa ha estat no trobar-hi la dels Coen—. En l’apartat de Documentals —atenció als títols que es va repetint, entre les diverses associacions gremials—: Tot esperant Superman, Inside Job, Restrepo, Client 9: The Rise and Fall of Elliot Spitzer, Last Train Home.

I pel que fa als actors, el desembre ja havien optat per votar el mateix que lesa ssociacions de crítics.

En aquestes circumstàncies, doncs,  es fa molt difícil pensar que les nominacions als Òscar se’n vagin gaire del que la mateixa gent de Hollywood ha votat als respectius gremis.

***

LLista de premis anuals de la PGA [2011 PGA Awards Winners] [2011 PGA Awards nominations]

Llista de nominacions anuals de la DGA [2011 DGA Awards Documentary, TV and Feature Film]

Llista de nominacions anuals de la WGA [2011 WGA Nominees -WGAE-] [2011 WGA Nominees -WGAW-]

***

Aquestes nominacions —i també els premis de la PGA— ja les he d’incorporat al Comptador de Premis Anuals 2010.

***

FOTO Cartell nord-americà de Tot esperant Superman, el nou documental de Davis Guggenheim

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *