Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de gener de 2011
0 comentaris

Fitxa: “Fins i tot la pluja” (Icíar Bollaín, 2010)

Fins i tot la pluja (También la lluvia / Even the rain / Même la pluie)

Director Icíar Bollaín. Guió Paul Laverty. Fotografia Àlex Catalán. Música Alberto Iglesias. Muntatge Ángel Hernández Zoiro. Producció Morena Films (Espanya). Coproducció Mandarin Cinéma (França), Vaca Films (Galícia), Alebrije Prod (Mèxic) Durada 1h44.

Repartiment Luis Tosar (Costa), Gael García Bernal (Sebastián), Juan Carlos Aduviri (Daniel/Hatuey), Karra Elejalde (Antón/Cristòfol Colom), Carlos Santos (Alberto/Bartolomé de las Casas), Raúl Arévalo (Juan/Antonio de Montesinos).

Sinopsi Costa, incrèdul productor de cinema, i Sebastián, cineasta encara prou jove i idealista, són a Bolívia per a rodar una pel·lícula sobre l’arribada de Cristòfol Colom i companyia a Amèrica. El guió posa l’accent en l’aspecte colonitzador dels espanyols, en què la retòrica religiosa a penes si embolcalla el delit per a extreure l’or i altres riqueses d’aquella terra i la brutal explotació despietada dels indígenes, fins al punt que alguns monjos van acabar predicant-hi en contra. Per estalviar-se diners i disposar d’indígenes —encara que racialment no tinguin res a veure amb el que es trobà Colom—, Costa converteix les terres altes, andines, en un Santo Domingo cinematogràfic; però ni es pot imaginar el que de debò s’acaben trobant. Som a l’abril de 2000 i la població del país es revolta contra la privatització de l’aigua: esclata l’anomenada “Guerra de l’Aigua”, amb topades violentes entre la policia (després l’exèrcit) i els revoltats —d’entre els quals, actors indígenes que participen al rodatge—. De mica en mica, les conviccions de Sebastián van entrant en contradicció i, en canvi, Costa experimenta una reacció que semblava impensable.

Vídeos [Tràiler VO] [Tràiler VOSC] [Tràiler VOSF] [Tràiler VOSI]

Webs oficials [Tambienlalluvia (esp)]

***

Més informació [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals i premis [Toronto 2010 · Contemporary World Cinema] [Valladolid 2010 · Secció Oficial – Fora de Competició – Inauguració]

Dist. cat. [x] Dist. esp. [Alta] Dist. fr. [Haut et court] Dist. it. [x]

***

Articles en aquest blog [Comentari] [Altres veus]

***

Crítiques publicades en altres mitjansColonitzacions (Àngel Quintana, Avui+ElPunt) | También la lluvia (Nuria Vidal, Ara – Time Out Cultura i Time Out Barcelona) | La moderna colonització (Quim Casas, El Periódico)

Altres articles publicats en altres mitjans

Ressenyes, cròniques i altres articles d’interèsBollaín fa les Amèriques (Xavier Roca, Avui+ElPunt – Sortim) |

EntrevistesIcíar Bollaín: “Qualsevol director ha de tenir un punt de grillat” (Xavier Roca, Avui+El Punt) | Luis Tosar: «No sé si seguir per aquest camí o fer un gir i sorprendre el personal» (Olga Pereda, El Periódico)

***

FOTO © Alta Films Juan Carlos Aduviri, a Fins i tot la pluja, d’Iciar Bollaín

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!