Els actors de Hollywood aposten pels mateixos col·legues que ha premiat la crítica aquest 2010

A les nominacions del sindicat d’actors nord-americà, l’Screen Actors Guild (SAG), es pot dir que apareixen els mateixos noms que les diverses associacions de crítics estan premiant.

En efecte, Jesse Eisenberg, que incorpora Mark Zuckerberg —el creador de Facebook— a La xarxa social; Colin Firth, el tartamut Jordi VI, d’ El discurs del rei, i James Franco, l’alpinista que brega per salvar la pell a 127 hores,  han estat nominats en la categoria de Millor Actor dels SAG Awards 2010, conjuntament amb Jeff Bridges, pel seu treball a True Grit, i Robert Duvall, per Get Low.

Encara més previsible ha estat la llista de nominades en l’apartat de Millor Actriu. Sí, Natalie Portman, per Cigne negre; Annette Bening, per The Kids Are All Right; Nicole Kidman, per Rabbit Hole, i, per descomptat, Jennifer Lawrence, per Winter’s Bone. La cinquena: Hilary Swanson, per Conviction.

En les categories d’actors i actrius en papers secundaris, inevitablement: Christian Bale, Melissa Leo i Amy Adams, pel seu treball al drama pugilístic The Fighter. I Geoffrey Rush i Helena Bonham-Carter, per El discurs del rei; així com Mila Kunis, per Cigne negre. Sumem-hi Mark Ruffalo, per The Kids Are All Right; Jeremy Renner, per La ciutat; i a penes si ens quedarà com a relativa novetat John Hawkes, per Winter’s Bone, i Hailee Steinfeld, per True Grit.

Potser la dada principal que aporten aquestes nominacions és que els del gremi aposten per noms propis en films com El discurs del reiThe Fighter i Cigne negre, més que no pas en el cas de La xarxa social i, per tant, si els Andrew Gardfield i Justin Timberlake acaben sense nominació particular als Oscar, la pel·lícula de Fincher pot perdre pistonada —pel que fa al nombre de candidatures— en benefici d’aquells altres títols, que en l’apartat interpretatiu estan aconseguint gairebé la unanimitat pel que fa a intèrprets principals i/o secundaris.

Sorprèn  que el SAG hagi estat tan poc original que fins i tot en la categoria reservada al “conjunt d’un repartiment” ha reiterat els mateixos títols: Cigne negre, The Fighter, The Kids Are All Right, El discurs del rei i… La xarxa social.

Per cert, els SAG AWards tenen també uns apartats televisius, d’entre els quals remarco que Edgar Ramírez, el protagonista de Carlos, també està nominat en la categoria de Millor Actor en una TV-Movie o Minisèrie.

Finalment, s’ha anunciat que el premi d’honor dels SAG Awards 2010 es lliurarà a Ernest Borgnine

***

Llista completa de les nominacions als SAG Awards —que inclou les de l’apartat televisiu—, clicant aquí [17th Annual Screen Actors Guild Awards Nominations Announcement]

***

Aquestes nominacions ja les he incorporades al Comptador de premis anuals 2010.

***

FOTO Al davant de tot del pla, Annette Bening i Mark Ruffalo, nominats pel seu treball en aquest film de Lisa Cholodenko, The Kids Are All Right.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *