Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 de desembre de 2010
0 comentaris

Fitxa: “Balada trista de trompeta” (Álex de la Iglesia, 2010)

Balada trista de trompeta (Balada triste de trompeta / A Sad Trumpet Ballad / Ballata dell’odio e dell’amore)

Director Álex de la Iglesia. Guió Álex de la Iglesia. Fotografia Kiko de la Rica. Música Roque Baños. Muntatge Alejandro Lázaro. Producció Motion Investment Group (Bèlgica), Canal+ España (Espanya), Castafiore Films (Espanya), La Fabrique 2 (França), Televisión Española -TVE- (Espanya), Tornasol Films (Espanya). Durada 1h39.

Repartiment Carlos Areces (Javier), Antonio de la Torre (Sergio), Carolina Bang (Natalia), Sancho Gracia (coronel Salcedo),  Juan Luís Galiardo (Ring Master), Enrique Villén (Andrés), Manuel Tallafé (Ramiro), Manuel Tejada (cap de pista), Gracia Olayo (Sonsoles), Santiago Segura (Pallasso Ximple), Roberto Álamo (capità milicià), Fofito (Pallasso Llest), Sasha Di Benedetto (Javier, canalla, al 1937), Jorge Clemente (Javier, de jove, el 1943), Juana Cordero (mare de família), Luis Varela (Manuel), Terele Pávez (Dolores), Fran Perea (soldat “nacional”), Fernando Guillén Cuervo (capità milicià),  Javier Botet (pres embogit),  Raúl Arévalo (Carlos),   Joaquín Climent (pare de família),  José Manuel Cervino (secretari),    Juan Viadas (Franco), Diego Calderón (trapecista), Fernando Chinarro (avi), Mikel Bustamante (figurant de cinema / guàrdia civil), Joxean Bengoetxea (el milionari)

Sinopsi
Els micos de circ criden com bojos dins de la gàbia mentre, al defora, els homes maten i moren en un altre circ: la Guerra Civil Espanyola. El Pallasso Ximple (Santiago Segura), recrutat a la força per la milícia, acaba provocant un bany de sang amb un matxet, atacant els soldats nacionals encara gornit amb el seu vestit de pallasso. Al cap d’uns anys, a l’època de Franco, Javier (Carlos Areces), fill del pallasso de la milícia, troba feina com a Pallasso Trist en un circ on hi ha una colla ben extravagant, amb personatges estranys com l’Home Bala de Canó, el domador d’elefants o una parella busca-raons d’ensinistradors de gossos. Aquí també és on el seu destí es creua amb el de Sergio (Antonio de la Torre). I aquest és el començament de la història en què Javier i Sergio, dos pallassos terriblement desfigurats, enduts per la ràbia, la desesperació i la luxúria, es barallen a mort, delerosos de guanyar l’amor de la dona més bella i cruel del circ.

Vídeos
[Tràiler VO] [Tràiler VOSC] [Tràiler VOSF] [Tràiler italià]

Webs oficials [baladatristedetrompeta (esp / ang)] Blog oficial [baladatristedetrompeta (esp)]

***

Més informació [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals i premis [Venècia 2010 · CompeticióLleó d’Argent Millor Director, Osella al Millor Guió] [Toronto 2010 · Special Presentation]

Dist. cat. [x] Dist. esp. [WB] Dist. fr. [SND] Dist. it. [Mikado]

***

Articles en aquest blog [Altres veus] [Fitxa Venècia 2010 · Competició]

***

Crítiques publicades en altres mitjansBalada triste de trompeta (Sergi Sánchez, Ara – Time Out Cultura i Time Out Barcelona) | Una colla de pallassos (Carlos Losilla, Avui+ElPunt) | Pallassades crues i salvatges (Quim Casas, El Periódico)

Altres articles publicats en altres mitjansRessenyes, cròniques i articles d’interès ‘Millán Astraycanada’ (Jordi Costa, Avui+ElPunt – Quadern de Cinema) | De la Iglesia desafina en la seva balada més personal —sense enllaç— (Xavi Serra, Ara, 17.12.2010) | De la Iglesia desconcerta amb el seu fresc personal sobre el franquisme (Nando Salvà, El Periódico – Crònica de Venècia 2010) | La cara fosca del pallasso (Xavier Roca, Avui+El Punt – Sortim)

Entrevistes Álex de la Iglesia: “La nostra generació no ha tingut infantesa” (Xavier Roca, Avui+El Punt) | ‘Balada triste de trompeta’: el circ de les dues Espanyes (Nando Salvà, El Periódico) | Álex de la Iglesia: “No som el rei Lear, som pallassos” —sense enllaç— (Xavi Serra, Ara – Time Out Cultura, 19.12.2010) | Carlos Areces: «De la Iglesia és un director sàdic» (Olga Pereda, El Periódico)

Notícies Doblet de De la Iglesia a Venècia (Avui+ElPunt) | Sofia Coppola i Álex de la Iglesia, triomfadors de la Mostra de Venècia (ACN, Avui+ElPunt) | Venècia premia la visió tragicòmica d’Álex de la Iglesia (Nando Salvà, El Periódico)

***

FOTO © Mikado Balada trista de trompeta, d’Álex de la Iglesia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!