Director: Lluís Galter

Nascut a Figueres el 1983, Lluís Galter acabà la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona, el 2005, i ha fet una estada de tres mesos a l’Escola de Cinema i Televisió de l’Acadèmia d’ Arts Escèniques de Praga (Txèquia).

Abans d’estrenar Caracremada —el seu primer llargmetratge de ficció—, ha escrit i dirigit diversos curtmetratges. Alguns d’aquests treballs s’han emès per televisió i diversos museus europeus els han seleccionat a les respectives programacions.

Caracremada l’ha presentada mundialment a la secció Horitzons de la Mostra de Venècia 2010, s’ha projectat a la secció-aparador “Made in Spain” del Festival de Sant Sebastià 2010 i ha guanyat el Premi al Millor Llargmetratge al Festival Inèdit 2010.

Simultàniament, Galter està treballant en un documental que ha de formar part d’un film col·lectiu amb altres joves directors.

(Informació elaborada a partir del Catàleg de la 67a Mostra de Venècia i del Dossier de premsa espanyol de Caracremada —no n’he aconseguit cap en català—)

FOTO © Mallerich Films Lluís Galter

Filmografia de Lluís Galter

***

2010 Caracremada —’opera prima’—

2007 Exemple de l’agró —curt de ficció que adata un conte del Llibre de les meravelles, de Ramon Llull; estrenat al Cinema Truffaut, de Girona, i que Intermedio l’ha inclòs al DVD “Cinéma de nôtre temps – Shohei Imamura (Vol. 1)—

2005 Berlín. Nova simfonia en 326 postals —curt documental, nascut com a film espontani i experimental que pretén explicar cronològicament i sense muntatge, un viatge de quatre dies a la capital alemanya. Ha estat exposat a la Vrije Academie, de l’Haia (Holanda), al marc de la iniciativa “Transart 5”, i al Museu d’Art Contemporani de Tallinn (Estònia)—

2005 Kapr —curt documental sobre el sacrifici de carpes als carrers de Praga per Nadal. Ha estat exposat a la Vrije Academie, de l’Haia (Holanda); al Museu d’Art Contemporani de Tallinn (Estònia), i al Taller de Documental de Tartú (Estònia)—

2005 La ràdio de Kirk Douglas —curt documental—

2004 Aventures i desventures de l’acordió que va dir prou —Conte-viatge-documental; aventures i desventures d’un viatge a la Xina des del punt de vista d’un acordió cosac i tota la llegenda que l’envolta. Projectat a l’exposició itinerant “Transart 5 ” (Museu de l’Empordà, Figueres).

2003 Homenatge a Calders —Curtmetratge sobre dos amics d’institut que es troben casualment, es posen a parlar i la conversa s’enrarirà fins a l’absurd en adonar-se que ella té 15 anys més que ell—

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *