Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 d'octubre de 2010
0 comentaris

Tornem-hi: “L’arbre de la vida”, de Terrence Malick, a Canes 2011?

Començava a ser una possibilitat no gens negligible: L’arbre de la vida, de Terrence Malick, que es pot dir tothom esperava a Canes 2010 —els programadors n’havien vist un fragment considerable i ho havien “lligat”— i finalment no hi anà perquè Malick no la tenia a punt, resulta que tampoc estigué a punt per a Venècia i no hi havia indicis que anés a la temporada d’Oscar… vés, doncs, que no acabi anant a Berlín 2011 o… a Canes 2011!

Avui s’ha fet oficial que el 27 de maig de 2010 s’estrenarà als Estats Units. I això, òbviament, ha reobert la caixa dels trons. Certament, si anem a IMDB, a dia d’avui assenyalen altres dates, com ara la de l’estrena a Rússia (el 27 de gener de 2011), a Anglaterra (el 28 de gener de 2011), la de Noruega (el 4 de febrer de 2011) i la misteriosíssima de Finlàndia (el 4 de març de 2011). Dic misteriosíssima, perquè cada vegada que anteriorment s’ha parlat de possibles dates d’estrena del film, ha aparegut… la de Finlàndia, que no és que solgui ser clau en l’estratègia d’estrena mundial del cinema produït als EUA. El cas és que Berlín 2011 (10-20 de febrer de 2011) estaria molt ben situat per a acollir-ne la mundial i que, amb petits retocs, es pogués complir més o menys el calendari previst en aquests altres països; però el fet que l’estrena nord-americana caigui només 5 dies després de Canes 2011 (11-22 de maig de 2011) fa pensar que l’estratègia internacional pugui passar per la presentació a Canes i, tot seguit, l’escampada arreu. I d’aquesta manera, els “acords” d’enguany entre el certamen francès i els responsables del film es respectarien, es mantindrien, mal fos al cap de tot un any.

Avui mateix, AlloCiné ja se n’ha fet ressó. I si una notícia ràpida de Berlín no ho desmenteix, l’expectative “cannoise” no farà sinó anar augmentant exponencialment.

Recordem que ja el 2009, no érem pas pocs el que l’esperàvem a Canes. Els mesos anteriors a Canes 2010, s’hi apostava fort (Primer farcell de rumors), fins que començaren a córrer rumors que Malick es feia pregar i finalment vingué la decepció. Ara, sant tornem-hi…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!