Notícia de Sitges 2010

En aquest apunt aniré recollint les cròniques diàries publicades als mitjans en llengua catalana sobre el Festival de Sitges 2010.

17.10.2010: Recompensa excessiva (Imma Merino, Avui+ElPunt) | Sitges celebra Nadal (Xavier Roca, Bernat Salvà, Avui+ElPunt) | Un film que converteix el Pare Noel en un ésser terrorífic triomfa a Sitges (Julián García, El Periódico) | Kim Jee-won: “La venjança no és cap triomf” (Desirée de Fez, El Periódico) | ´Rare exports: a Christmas Tale´ guanya el Festival de Sitges (EFE, Diari de Girona) | ‘Rare exports: a Christmas tale’, millor pel·lícula al Festival de Sitges 2010 (Vilaweb)

16.10.2010: Joe i els seus fantasmes (Imma Merino, Avui+ElPunt) | Vampiritzant idees i ‘Herois’, un estiu inoblidable dels 80 (Bernat Salvà, Avui+ElPunt) | Let Me In, remake del film suec que va triomfar a Sitges fa dos anys i Una altra pel.lícula oriental a Competició: Bedevilled (Carles Vidal, Vilaweb Sitges) | Gareth Edwards: “Veig àliens en tots els films” (Juan Manuel Freire, El Periódico) | Matt Reeves l’encerta amb el ‘remake’ de ‘Deixa’m entrar’ (Julián García, El Periódico) | Pau Freixa: “Els directors ho passem fatal a les estrenes” (El Periódico) | L’actriu Rebecca De Mornay rep una Màquina del Temps (Desirée de Fez, El Periódico)
 
15.10.2010: Els monstres ocupen Sitges (Bernat Salvà, Avui+ElPunt) | ‘Monsters’ i ‘The housemaid’ fan brillar la secció oficial i ‘Buried’, de Rodrigo Cortés, conquista el Méliès d’Or (Julián García, El Periódico) | Desfasament a la sèrbia, Pau Freixas presenta a Sitges una comèdia d’esperit dels vuitanta i Joe Dante rep una Màquina del Temps (Desirée De Fez, El Periódico) | Matt Reeves l’encerta amb el ‘remake’ de ‘Déjame entrar’ (El Periódico)

14.10.2010: Pessimisme i crueltat (Imma Merino, Avui+ElPunt): (..) Sitges projecta films desoladors sobre la condició humana provinents d’Ucraïna, Suècia i Turquia | Festival de venjances (Bernat Salvà, Avui+ElPunt): Les pel·lícules se succeeixen a Sitges en un còctel que barreja les variants més extremes del fantàstic. S’imposa la violència, sobretot en forma de revenges ´Kosmos´, del turc Reha Erdem, es presenta a Sitges de la mà de Versus Films (Marta Pallarès, Diari de Girona): El director d’aquesta faula moderna, seleccionada al Festival de Berlín, subratlla la importància del capital català en aquesta producció | Sitges veu el món de les drogues a través de Schumacher (Irene Dalmases, EFE, Diari de Girona) | Twelve, el nou film de Joel Schumacher (Carles Vidal, Vilaweb Sitges): La nova droga per a rics, macos i famosos | El concurs de Sitges sorprèn amb dues arriscades pel·lícules europees (Julián García, El Periódico) | Christian Molina presenta a Sitges ´I want to be a soldier´ (ACN, Diari de Girona)

13.10.2010: ‘Yakuza’ i samurais (Imma Merino, Avui+ElPunt): El Festival de Sitges presenta els nous films dels directors japonesos Takeshi Kitano i Takashi Miike | Roger Corman: “Hollywood versiona els meus films amb diners” (Bernat Salvà, Avui+ElPunt) | Joe Dante, el terror artesanal (Xavier Roca, Avui+ElPunt) | James Wan: «El cine que em fa por no té sang» (Juan Manuel Freire, El Periódico) | ‘Black death’ viatja a l’edat mitjana de la pesta bubònica (Julián García, El Periódico) | Takashi Miike. Japó 1 (Carles Vidal, Vilaweb Sitges) | ´Vanishing on the 7th Street´ sumeix Sitges en la foscor (EFE, Diari de Girona)

12.10.2010: Síndrome ‘resplendor’ (Imma Merino, Avui+ElPunt): El festival de Sitges presenta ‘La otra hija’, una pel·lícula del director basc Luis Berdejo protagonitzada per Kevin Costner i Ivana Baquero | Monstres i pubertat (Bernat Salvà, Avui+ElPunt): Ivana Baquero interpreta la filla de Kevin Costner a ‘La otra hija’, presentada a Sitges. El català Román Parrado explora l’art i el dolor a ‘14 días con Víctor’ | Un terror de pel·lícula (Laura Marín, Avui+ElPunt): La tercera desfilada de ‘zombies’ que s’organitza a Sitges, coincidint amb el festival de cinema, va reunir morts vivents amb caracteritzacions diverses i centenars de curiosos al carrer | Ivana Baquero torna al gènere fantàstic amb ‘La otra hija’ i Realitats tangents(Julián García, El Periódico) | Kevin Costner espanta Sitges amb la inquietant ´La otra hija´ (EP, Diari de Girona) | La Tweetpeli es presenta al festival de Sitges (Vilaweb) | Brad Anderson, present a la projecció, torna per tercera vegada a Sitges (Carles Vidal, Vilaweb Sitges)

11.10.2010: El retorn del mestre (Quim Casas, El Periódico): El director John Carpenter torna després de nou anys amb la rotunda ‘The ward’ | Tortura interminable (Imma Merino, Avui+ElPunt): El Festival de Sitges projecta ‘Secuestrados’, un film espanyol amb un contingut xenòfob, i l’últim Carpenter | El terror entra a casa (Xavier Roca, Bernat Salvà, Avui+ElPunt): Miguel Ángel Vivas sorprèn Sitges amb ‘Secuestrados’, una hiperrealista i violenta crònica de l’assalt a la llar d’una família | Recordant un clàssic de Stanley Kubrick (Xavier Roca, Avui+ElPunt): Harlan corrobora la disconformitat de Stephen King, autor de la novel·la original, amb la pel·lícula, ja que “Kubrick hi va canviar moltes coses, però hi tenia dret, per contracte” | ‘Secuestrados’ impacta amb la seva visió d’un violent assalt (Julián García, El Periódico) | ‘Secuestrados´ porta a Sitges l´angoixa d´un assalt i Sitges reviu per tercer any la desfilada dels morts vivents (ACN, Diari de Girona) | El Festival de Sitges acull el retorn de John Carpenter amb ´The Ward´ (EP, Diari de Girona) | John Carpenter torna al Festival de Sitges (Carles Vidal, Vilaweb Sitges)

10.10.2010: Cinema immoral (Imma Merino, Avui+ElPunt): ‘Carne de neón’, una pel·lícula que frivolitza sobre l’explotació sexual i l’Alzheimer | Còctel d’humor i violència (Xavier Roca, Avui+ElPunt): El director Paco Cabezas presenta a Sitges el thriller sarcàstic ‘Carne de neón’ | Diables, crims i arts marcials (Bernat Salvà i Xavier Roca, Avui+ElPunt): Films nord-americans, asiàtics i uruguaians en la secció oficial | El vampir desperta passions (Bernat Salvà, Avui+ElPunt): Kellan Lutz, actor de la saga ‘Crepuscle’, embogeix les seves fans adolescents | Kellan Lutz desencadena la bogeria entre les fans a Sitges i De Savini als zombis (JG, El Periódico) | Vincent Cassel: “Faci el personatge que faci, la gent ja diu que és violent” (Desirée De Fez, El Periódico): (..) va rebre ahir a Sitges el Gran Premi Honorífic | El fals documental ‘El último exorcismo’ diverteix i espanta (Julián García, El Periódico) | La pel·lícula japonesa ´Confessions´ sorprèn Sitges per la violència juvenil (EFE, Diari de Girona) | El cinema de Hong Kong torna a fascinar en la Secció Competitiva (Vilaweb Sitges) | El ‘thriller’ místic ‘La nit que va morir l’Elvis’ es presenta al Festival de Cinema de Sitges 2010 (ACN, Vilaweb)

09.10.2010: Escena a la catedral (Imma Merino, Avui+ElPunt): El director Eugenio Mira presenta (..) ‘Agnòsia’, un ‘thriller’ d’època amb un final tràgic, rodat parcialment a Girona | Eduardo Noriega: “Fer sempre d’heroi seria avorridíssim” i Caníbals a Mèxic DF i un pneumàtic assassí (Bernat Salvà, Avui+ElPunt) | Eugenio Mira sorprèn amb un apassionat ‘thriller’ romàntic i ‘Somos lo que hay’ acosta la família al canibalisme (Julián García, El Periódico) | S´estrena el thriller romàntic ´Agnòsia´ (Diari de Girona) | Zhang Yimou readapta “Sang fàcil” dels Cohen (Vilaweb Sitges)

08.10.2010: Belén Rueda viatja a la foscor (Bernat Salvà, Avui+El Punt) | Belén Rueda dóna llum a la jornada inaugural de Sitges (Julián García, El Periódico) | El cinema oriental pren el Sitges 2010 (Carles Vidal, Vilaweb Sitges) | ‘Dispongo de barcos’ tenyeix d’humor absurd la secció paral·lela Noves Visions (Desirée De Fez, El Periódico)

07.10.2010: El terror torna a envair Sitges (Vilaweb): Comença el Festival Internacional de Cinema, que durarà fins el 17 d’octubreEmergents i virtuals (Bernat Salvà, Avui+ElPunt): ‘Los ojos de Julia’ inaugura avui el festival de Sitges, que ofereix una panoràmica de les tendències del cinema fantàstic i tindrà Roger Corman entre els convidats | Un ‘thriller’ de terror sobre la ceguesa inaugura avui Sitges (Julían García, El Periódico) | El Festival de Sitges espera batre el seu rècord de públic (Cultura21): El certamen projectarà 36 films amb producció catalana | Guillem Morales: ¿Pots fer un ‘thriller’ amb elements terrorífics i a la vegada parlar de la vida? i Tom Savini, home clau del fantàstic (Desirée de Fez, El Periódico)

***

FOTO Belén Rueda, a Los ojos de Júlia, de Guillem Morales

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *