Sitges 2010: inauguració i cloenda

Sitges 2010 comença dijous, 10 d’octubre, i durarà fins el diumenge 17 d’octubre.

L’honor d’inaugurar-lo correspòn al barceloní Guillem Morales, que havent fet una certa carrera de curtmetratgista, debutà en el camp dels llargmetratges el 2004, amb L’habitant incert (El habitante incierto / The Uncertain Guest), en competició a Sitges -Mònica López guanyà el premi a la millor interpretació femenina, pel seu treball en aquest film-.


Inauguració

Los ojos de Júlia, de Guillem Morales [Web de Rodar y Rodar (esp/ang)]

Quant a la cloenda, més que en termes d’honor, hem de parlar de “fer el paperet”, ja que les pel·lícules de cloenda dels festivals són les que es passen quan es pot dir ningú ja no té ganes de veure res més, la crítica ja ha fet les maletes (si és que no se n’ha anat, ja) , a la gala, l’ambient respira encara l’excitació del lliurament dels premis. Alguns certamens, de tant en tant, opten per a posar-hi autèntics bunyols, la producció dels quals celebra poder dir que ha tingut la pel·lícula a tal festival, conscient que potser així en recuperarà algun euro, dòlar o ien. En d’altres ocasions, els programadors l’encerten, triant un film que aporti simpatia, festa o algun tipus d’atractiu suplementari (encara que difícilment ningú en parlarà). Enguany clourà Sitges:

Cloenda [Sitges2010]

Mother’s Day, de Darren Bousman

***

FOTO Belén Rueda, a Los ojos de Julia, de Guillem Morales

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *