Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 d'octubre de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 30 de setembre al 6 d’octubre de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 30 de setembre i el 6 d’octubre de 2010

***

OPINIÓ.

Albert Serra: ´No sóc un cineasta experimental, sóc un cineasta fatal (Daniel Bonaventura, Diari de Girona)

Els perills de la paròdia (Xavier Roca, Avui+ElPunt).

A favor del cinema (David Caño, Benzina): (..) pensem que els realitzadors seleccionats conviuen en el territori de la recerca i el dubte, l’experimentació i la bellesa, la reflexió i la virtut.

Ideologia de multisala (Jordi Costa, Avui+ElPunt – Quadern de Cinema): ‘Buried’ i ‘Machete’ suggereixen que una certa consciència política sembla haver-se desplaçat cap al cinema de multisala.

Un talent molt llarg (Judith Vives, blog Espai Isidor): Rodrigo Cortés és un d’aquells realitzadors formats en l’àmbit del curtmetratge a qui el salt natural al llargmetratge ha donat ales a un talent que s’entreveu infinit.

Les vides de Vázquez (Jordi Costa, Avui+ElPunt – Quadern de Cinema): Santiago Segura fa justícia a la memòria del geni, però el pare d’Anacleto ja havia viscut altres vides al cinema.

***

MORT D’ARTHUR PENN.

Un cineasta dels anys 60 (Imma Merino, Avui+ElPunt) | Un cineasta de la violència (Quim Casas, El Periódico) | Mor Arthur Penn (Xavier Roca, Avui+ElPunt) | Mor als 88 anys Arthur Penn, autor de la mítica ‘Bonnie and Clyde’ (Emílo López Romero, El Periódico) | Mor Arthur Penn (Roger Morales, Cinergia)

***

MORT DE TONY CURTIS.

El més cínic dels galants (Quim Casas, El Periódico) | El galant perfecte (Xavier Roca, Avui+ElPunt) | Mor l’actor nord-americà Tony Curtis (EP, Avui+ElPunt) | Tony Curtis, el nen que s’escapava al cine i va acabar sent l’estrella (EFE, El Periódico) | Mor Tony Curtis, el més cínic dels galants (Agències, El Periódico) | Ha mort un dels grans (Bargalloneta, Cinergia)

***

FESTIVAL DE SITGES (articles previs).

La festa del terror (Julián García, El Periódico): El 43è Festival de Sitges reuneix des d’aquest dijous més de 200 propostes del gènere fantàstic.

La producció ‘Los ojos de Julia’ obrirà el festival de cine de Sitges (EP, El Periódico)

***

INFORMACIÓ.

Mollerussa presenta una nova edició de Som Cinema (ACN, Avui+ElPunt): Tindrà lloc del 18 al 23 d’octubre a la capital del Pla d’Urgell. S’hi projectaran un total de 26 produccions catalanes.

Cicle de política 2.0, al Museu del Cinema (JCL, Avui+ElPunt)

‘Pa negre’, ‘Herois’, ‘Bruc’ i ‘Eva’: els quatre asos del cinema català (Cultura21): (..) són les primeres subvencionades després de la reorientació del sistema d’ajuts, que concentra els ajuts en menys projectes però més ambiciosos. Aquest dilluns, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, s’ha mostrat “extremadament satisfet” durant la presentació dels quatre films i els ha posat com a exemple del “moment esplèndid” del cinema en català.

Rememorar un heroi (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): Zeba Produccions està completant aquests dies el rodatge del documentalGeneral Moragues, l’heroi oblidat‘ (..)

El cinema català pot crear una “identitat pròpia” a l’estranger (Cultura21): (..) pot construir una “identitat pròpia” a l’estranger amb esforç i paciència, segons Joana Ortega, directora del London Spanish Film Festival i promotora de la Catalan Window, un espai dins del certamen, que es celebra fins al proper 7 d’octubre.

Curts de gran nivell (Avui+ElPunt) | Recta final del Festicurts (Avui+ElPunt): El festival projecta avui els últims curts a competició i demà lliurarà els premis.

La filmografia més desconeguda (Cristina Savall, El Periódico): La 2a Nostra de Cinema Palestí retrata el conflicte palestinoisraelià des d’una mirada propera | Arrenca la segona edició de la Mostra de Cinema Palestí (Cultura21)

Els retaules de la vida (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): El Centre d’Art Contemporani Bòlit de Girona presenta una exposició a tres bandes que ofereix un espectre de relats al voltant del complex univers de les emocions humanes.

Barcelona estrenarà el documental fals de Joaquin Phoenix (El Periódico): El festival In-Edit de Barcelona estrenarà a Espanya el 30 d’octubre “I’m still here”.

Mor la muntadora dels films de Tarantino (El Periódico): La mort de Sally Menke, als 56 anys, posa fi a un dels més brillants tàndems entre director i muntador.

***

FOTO Faye Dunaway i Warren Beatty, a Bonnie and Clyde, d’Arthur Penn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!