Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 de setembre de 2010
0 comentaris

Fixa: “Elisa K.” (Judith Colell, Jordi Cadena, 2010)

Elisa K (Elisa K)

Directors Judith Colell, Jordi Cadena. Guió Jordi Cadena, basat en la novel·la Elisa Kiseljak, de Lolita Bosch (ed. La Campana). Fotografia Sergi Gallardo. Muntatge David Gallart. Producció Oberón Cinematogràfica (Catalunya). Durada 1h12.

Repartiment
Aina Clotet (Elisa), Clàudia Pons (Elisa, de nena), Lydia Zimmermann (mare), Hans Richter (pare), Pep Sais (professor), Jordi Gràcia (amic del pare), Ramon Madaula (Narrador. I la col·laboració especial de Mari Pau Pigem i Nausicaa Bonnín.

Sinopsi A l’Elisa, que farà onze anys aquest estiu, li agrada el seu nou vestit blanc amb llacets blaus. Però li queda poc perquè tot això quedi en un segon pla. L’amic de son pare l’ha feta plorar i després li ha dit: “si deixes de plorar et regalaré un braçalet de plata”. Ningú se n’ha adonat, del que ha passat. L’Elisa està rara i res més. Fins que passen catorze anys, quatre mesos i alguns dies i truca a la mare, espantada, per a dir-li: “Ajuda’m, m’acaba de venir a la memòria una cosa terrible”

Vídeos [Tràiler VO] [Tràiler VOSEWebs oficials [elisaklapelicula (cat / esp)]

***

Els directors, Judith Colell i Jordi Cadena.

Nascut a Barcelona el 1947, Jordi Cadena va estudiar Dret i Periodisme i va rebre una beca de la Fundació Castellblanch. Ha publicat articles a diverses revistes (com ara Fotogramas, Dirigido por…, Flash Foto, Ajoblanco…) i ha estat vicepresident del Col·legi de Directors. Havent exercit de professor al CECC, a l’ESCAC i a la Universitat de Girona, actualment imparteix classes de guió i direcció a la Universitat Pompeu Fabra. Com a director, és autor d’un seguit de curtmetratges documentals (Taller y obra de Villacasas -1975-, Diada Nacional de Catalunya -1977, conjuntament amb Albert Abril-…) i debuta en el camp de la ficció amb el llargmetratge L’obscura història de la cosina Montse (1977), adaptant amb Ramon Font la novel·la de Juan Marsé, al qual seguiran títols com Barcelona Sud (1981) i La senyora (1987), adaptació d’una novel·la d’Antoni Mus. Tanmateix, l’obra més important de Cadena fins avui havia estat És quan dormo que hi veig clar (1989), notable treball audiovisual creat a partir de l’obra de J.V. Foix. A la seva filmografia hi trobem també Els papers d’Aspern (1991), Nexus (1995) i Els passos perduts (2009). Per a Judith Colell, ha escrit anteriorment el guió de l’episodi “La vista”, al film col·lectiu El domini dels sentits (1996), el de Dones (2000) -basat en el llibre homònim d’Isabel-Clara Simó-, així com el d’ M -en preparació-.

Judith Colell (Barcelona, 1968). Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona el 1995, es doctorà en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra el 1997, havent fet estudis de Cinema a la Universitat
de Nova York (1993). Professora a la Pompeu des de 1997, ha dirigit curtmetratges (Clara foc -1991-, Escrito en la piel -1995-; l’ episodi “La vista” en  el film col·lectiu El domini dels sentits -1996-; la pel·lícula fragmentària Dones -2000- i telefilms; les TV movies Fragments -2003- i Positius -2007-, i els llargmetratges 53 días de invierno -2006-, abans d’encarar Elisa K.

***

Més informació
[AV7D·Estrenes: 22-29 setembre 2010] [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals i premis [Sant Sebastià 2010 · Competició > Premi Especial del Jurat]

Dist. cat. [x] Dist. esp. [Wanda] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Articles en aquest blog
 [Altres veus] [Sant Sebastià 2010 · Competició: “Elisa K”]

***

Crítiques publicades
[AV7D·Crítiques: 23-29 setembre 2010] Altres articles publicats [AV7D·Altres articles: 23-29 setembre 2010]. Cròniques i notícies de Sant Sebastià 2010 Talents catalans (Imma Merino, Avui+ElPunt) |  ‘Elisa K’, de Judith Colell i Jordi Cadena, impacta a Sant Sebastià (Olga Pereda, El Periódico) | La literatura catalana en versió cinematogràfica, a la secció oficial del Festival de Sant Sebastià (Vilaweb) | Just reconeixement (Imma Merino, Avui+El Punt) | El bon paper del cinema català a Sant Sebastià (Editorial, Avui+ElPunt) |  Sant Sebastià dóna el premi especial a ‘Elisa K’ per retratar els abusos (Olga Pereda, El Periódico) | Sant Sebastià premia el cinema català (ACN, Avui+El Punt) | Aspiracions catalanes (Imma Merino, Avui+El Punt) |  Allau catalana (Xavier Roca, Avui+ElPunt) | El cine produït a Catalunya exhibeix múscul a Sant Sebastià (Olga Pereda, El Periódico) | Arrenca el Festival de Sant Sebastià amb segell català (ACN, Diari de Girona)

***

FOTO Elisa K, de Judith Colell i Jordi Cadena

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!