Sant Sebastià 2010: dissabte, 18 de setembre

Dissabte, 18 de setembre de 2010, al Festival de Cinema de Sant Sebastià:

Secció Oficial · Competició

El gran Vázquez (El gran Vázquez), d’ Óscar AIBAR

Vaig començar això d’escriure com a guionista de còmics, treballant per a deiverses revistes
(..) Durant molts anys, anant a sopars, lliurament de premis, taules rodones i de tapes, vaig sentir explicar un munt d’anècdotes sobre un dibuixant únic: Vázquez (..) A més vaig conèixer Manuel Vázquez als seus darrers anys de vida, lluny ja de la seva època daurada a la mítica Editorial Bruguera, quan tots dos treballàvem per a Makoki, una de les últimes publicacions underground. Durant un temps vaig poder apropar-me al mite i de viure’n les seves de primera mà, i puc dir que, en conèixer-lo, no em va decepcionar gens ni mica. Com a jove aprenent, vaig trepitjar amb el mestre carrers, bars i bingos i ni un sol cop vaig deixar de quedar parat per com aquella antiga llegenda de l’humor encarava la vida, servant encara aquell enginy i aquella barra que el feien guanyador en la lluita quotidiana contra acreedors, amos de pis, sastres, ex-dones, editors o inspectors d’Hisenda (..) Intuint l’enorme potencial d’aquesta història, ja aleshores vaig començar a recollir relats de les seves famoses estafes, ensarronades i aventures perquè algun dia les pogués compartir amb tothom. Als darrers anys, a més a més, he pogut entrevistar-me amb familiars, companys i víctimes que l’han sobreviscut. Amb tot plegat, he encarat finalment la pel·lícula (Óscar Aibar, Material de difusió de la pel·lícula) [Tràiler VO] [Distinto Films (cat)]

Satte Farben Vor Schwarz (Satte Farben Vor Schwarz / Colours in the Dark), de Sophie HELDMAN

Els veterans Bruno Ganz i Senta Berger incorporen una parella que, duent 50 anys d’amor, han d’encarar les darreres setmanes de vida d’un d’ells. Primer llargmetratge de la directora.

He vist el diable (Akma-reul bo-at-da / I Saw the Devil), de KIM Jee-woon

(..) és una pel·lícula encarada a les emocions i accions de dos homes que es torturen l’un a l’altre en nom de la venjança (Kim Jee-woon, Material de difusió de la pel·lícula)

***

Zabaltegi · Perles

Enterrat (Buried / Enterrado), de Rodrigo CORTÉS [Informació de Sundance 2010 · Mitjanit] [Tràiler VO]

happythankyoumoreplease (happythankyoumoreplease), de Josh RADNOR [Informació de Sundance 2010 · U.S. Dramatic]

Cirkus Columbia (Cirkus Columbia), de Danis TANOVIC [Informació Jornades dels Autors · Venècia 2010]

***

Zabaltegi · Nous Directors

La tête ailleurs, de Frédéric PELLE

Vespre (Schemer / Dusk), de Hanro SMITSMAN

***

Tota la programació de la jornada
[Programa del dissabte 18 de setembre – Sant Sebastià 2010]

Nota Com es pot comprovar, cada dia hi ha projeccions anticipades a la premsa i a d’altres acreditats, però en aquests apunts del blog només reflecteixo els que es presenten oficialment, al públic, a la Secció Oficial, així com algun títol de la resta de seccions. Pel que fa a les cròniques publicades als nostres mitjans pels respectius enviats especials, les vaig recollint cada dia a l’apunt [Notícia de Sant Sebastià 2010], que el vaig actualitzant.

***

FOTO Santiago Segura, a El gran Vázquez, d’Óscar Aibar

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *