Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de setembre de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: del 16 al 22 de setembre de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre el 16 i el 22 de setembre de 2010

***

OPINIÓ.

‘Histoire de Claude et Isabelle’ (Imma Merino, Avui+ElPunt): Chabrol, recentment mort, va mantenir una llarga complicitat amb Huppert, una de les seves actrius preferides.

A Madrid no s’adonen del canvi d’estratègia (Àngel Quintana, Avui+El Punt – Mirador): Als anys vuitanta i noranta el cinema català era vist per la indústria i els festivals com un cinema provincià, incapaç de sortir dels seus propis límits costumistes i en què només destacaven algunes produccions situades en l’avantguarda. La gran novetat que ens presenten les pel·lícules presents en el Festival de Sant Sebastià és que aquest vell cinema provincià comença a ser una altra cosa, que té vocació de renovació i que ofereix un ventall d’estils i fórmules considerables.

‘Tu vuò fà l’europeo’ (Jordi Costa, Avui+El Punt – Quadern de Cinema): ‘El americano’, pel·lícula d’Anton Corbijn, porta els ressons del cine existencial de Jean-Pierre Melville al terreny de la comèdia involuntària.

Kevin McCarthy contra els lladres de cossos (Xavier Roca, Avui+ElPunt – Mirador): el seu personatge en aquest immortal clàssic de la ciència-ficció (..) ha deixat una marca inesborrable.

***

FESTIVAL DE SANT SEBASTIÀ.

Notícies relacionades amb Sant Sebastià 2010, en aquest altre apunt [Notícia de Sant Sebastià 2010]

***

FESTIVAL DE TORONTO.

Notícies relacionades amb el TIFF2010, en aquest altre apunt [Notícia de Toronto 2010]

***

INFORMACIÓ.

Una mostra destapa el passat de Kubrick com a fotògraf (Laia Zieger, El Periódico): Venècia exhibeix fotos que el cineasta va vendre a una revista els anys 40 i que ha descobert un historiador d’art.

La farsa de Joaquin Phoenix (Ferran Imedio, El Periódico): La renúncia de l’actor a la seva carrera per ser raper i el seu canvi d’aspecte i caràcter durant dos anys és falsa.

‘Celda 211’, ‘También la lluvia’ i ‘Lope’, preseleccionades pels Oscar (ACN, Avui+El Punt) | Preselecció amb polèmica (Avui+ElPunt) | Iciar Bollaín: “Continuem sent conquistadors” (Nando Salvà, El Periódico) | ‘Celda 211’, ‘Lope’ i ‘También la lluvia’, a la carrera per l’Oscar (Olga Pereda, El Periódico)

El tsunami de J.A. Bayona i Naomi Watts (Avui+ElPunt): L’actriu i el director d’‘El orfanato’ roden a Alacant la pel·lícula ‘Lo imposible’.

El ‘meu cinema’ (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): Malgrat que l’empresa gironina Ocine disposa de 15 complexos –repartits a Catalunya, el País Valencià, el País Basc i ara dos en territoris de l’Estat francès–, el de Besiers ha passat a convertir-se, segons el seu director general, Jordi Agustí, en el “referent” de la seva marca.

***

FOTO © Action Cinémas / Théâtre du Temple Dana Wynter i Kevin McCarthy, a La invasió dels lladres de cossos, de Don Siegel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!