Vídeo: “Sis Venècia”

Avui, la Mostra de Venècia fa un regal molt bonic als festivalers: els projecta Sis Venècia, el documental que, sobre la ciutat i rodalia lacunar ha realitzat Durant tot un any el cineasta Carlo Mazzacurati. Am música original d’ Eleni Karaindrou i fotografia de Luca Bigazzi.

Així explica Mazzacuratti el que ha fet: Un any a Venècia i la seva llacuna. Des d’una tardor nuvolosa fins a un estiu, el d’aquest any, especialment lluminós. Amb Giovanni, Roberta, Ernesto, Carlo, Ramiro i Massimo, sis persones que viuen aquí. He estat amb ells i ells s’han explicat. Cada lloc de la Terra  té la seva especificitat, la de Venècia l’he buscada a trevés d’aquests sis éssers humans.

El plantejament de la pel·lícula és el següent: Què és això del “sentiment d’una ciutat”? Son els seus carrers, la llum que la il·lumina, són les persones que hi viuen i la seva història. És tot això, però també alguna cosa més, que vol temps i parar-hi atenció per a copsar-ho. Aquest documental va ala recerca d’aquest sentiment recorreguent la ciutat i la seva llacuna, escrutant-ne els angles i els dies, escoltant les històries de sis dels seus habitants: una cambrera d’hotel, un vell arqueòleg, un pensionista de Mestre, un pintor-pescador, un lladre de pisos i un noiet.

Vegem-ne aquest video:

FOTO Cartell de Sis Venècia, de Carlo Mazzacurati

VÍDEO
Sis Venècia, de Carlo Mazzacuratti

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *