Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 de setembre de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: de l’1 al 15 de setembre de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre l’1 i el 15 de setembre de 2010

***

OPINIÓ.

Normalització (Judith Vives, blog Espai Isidor): (..) Han hagut de ser-ho perquè ara nosaltres poguem ser plurals. Dones que rescriuen la història de les dones, que es van fent visibles, per fi.

Camp de gira-sols (Àngel Quintana, Avui+ElPunt): (..) resulta curiós que per als programadors de TV3 les seves grans pel·lícules de “prime time” continuïn sent les produccions americanes de gust més que dubtós i que ni han triomfat a la cartellera. Les produccions en què TV3 ha invertit diners van al canal 33.

Mig segle de cinema (Judith Vives, blog Espai Isidor): (..) representa el reconeixement a un petit gran actor (Eli Wallach) que, ell sol, explica mig segle d’aquesta bogeria anomenada cinema.

De Musidora a Adèle Blanc-Sec (Jordi Costa, Avui+ElPunt – Quadern de Cinema): Els surrealistes van ser els primers a reivindicar una poètica cinematogràfica popular.

Per què plorem al cinema? (Imma Merino, Avui+ElPunt): (..) no sé si també els passa, però hi ha vegades en què sento que ploro amb llàgrimes meves sense saber del tot d’on surten. Sé que vorejo la impudícia, però em va passar l’altre dia amb “Bright star”, tan romàntica i a la vegada tan sòbria (..)

Els valors de l’esport al cinema (Judith Vives, blog Espai Isidor): Dues pel·lícules estrenades recentment, Blind Side i el remake de Karate Kid, mostren com la pràctica esportiva contribueix de forma efectiva a l’autosuperació personal.

El pols de la tornada (Jordi Costa, Avui+ElPunt – Quadern de Cinema): Els productors espanyols no deuen haver sentit a parlar d’allò que solem anomenar disseny gràfic.

***

MOSTRA DE VENÈCIA.

En aquest altre apunt [Venècia 2010: notícies, cròniques i altres articles publicats entre l’1 al 15 de setembre de 2010]

***

MORT DE CLAUDE CHABROL.

Claude Chabrol: “No érem conscients d’estar fent història” (Bernat Salvà, Avui+ElPunt): La Berlinale del 2009 va acollir l’estrena del darrer llargmetratge de ficció de Claude Chabrol, “Bellamy”, protagonitzat per Gérard Depardieu. Des de llavors guardàvem aquesta entrevista, enregistrada en un hotel del centre de Berlín, per publicar-la coincidint amb l’estrena de la pel·lícula. Però el cineasta va morir dissabte a París, als 80 anys, abans que el film hagi arribat als nostres cinemes. El cineasta va parlar sobretot de la pel·lícula, però també de l’Ós d’Or que havia guanyat 50 anys abans, el 1959, amb “Les cousins”, i de la poca consciència d’estar creant un moviment tan influent com la Nouvelle Vague.

Retrats de la burgesia (Àngel Quintana, Avui+ElPunt) | Ha mort Claude Chabrol (Roger Morales, blog La Llanterna Màgica) | El cine francès perd l’ànima de la Nouvelle Vague, Claude Chabrol (Elianne Ros, El Periódico)

Es mor Claude Chabrol, cineasta de la ‘nouvelle vague’ (Vilaweb) | Mor el cineasta francès Claude Chabrol (Avui+ElPunt) | Mor el cineasta francès Claude Chabrol (El Periódico) | França diu adéu a Claude Chabrol (Diari de Girona)

***

INFORMACIÓ.

Miñarro presenta ´Blow Horn´ (ACN, Diari de Girona): El director proposa a l´espectador una meditació visual i sonora amb la seva segona pel·lícula.

Monciné, el segell Ocine (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): L’empresa gironina d’exhibició cinematogràfica Ocine obre avui les portes d’un multicine a Besiers.

Rodrigo Cortés inicia la conquista de les sales nord-americanes (Nando Salvà, El Periódico): L’aclamada ‘Enterrado’ s’estrenarà en 4.000 sales de tot el món.

Ava, un rostre canviant (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): Isaki Lacuesta enllesteix ‘La noche que no acaba’, un documental sobre Ava Gardner que presentarà a Sant Sebastià.

Les “modistes” del cinema -sense enllaç- (Sílvia Marimon, Time Out Barcelona): La Filmoteca de Catalunya dóna uns dies de glòria als muntadors, uns dels grans desconeguts del cinema.

El cinema com a tema d’estudi (Jordi Camps i Linnell, Avui+ElPunt): El Museu del Cinema de Girona ha presentat per al curs 2010-2011 sis propostes formatives destinades a un públic general, no especialista, i que evidentment li agradi el cinema.

Carpenter competirà a Sitges amb ‘The war’ (Avui+ElPunt) | Sitges estrenarà l’últim treball de Carpenter (El Periódico)

Retrat de Filipines -sense enllaç- (Sílvia Marimon, Time Out Barcelona): La Filmoteca comença amb un cicle de cinema filipí.

***

FOTO Cartell de Balada trista de trompeta, d’Àlex de la Iglesia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!