Deauville 2010: la programació

Seguint amb el reguitzell de programacions anunciades de l’esplet de festivals de cinema que comencen al tombant de mes, ara Deauville.

Del 3 al 12 de setembre de 2010, prop d’on hi hagué el desembarcament de Normandia, fa 36 anys que s’hi celebra el Festival de Cinema “Nord-americà” (esclar, les cometes, són meves…). I com recordem cada vegada, gairebé a tall de tòpic, el certamen té una clara vocació de representar el “desembarcament” de produccions efectivament nord-americanes a Europa, sobretot a França. al llarg de tres dècades, les coses han canviat força. Per exemple, enguany hi presenten a competició (!) Mare i filla, de Rodrigo García, que va cloure Sant Sebastià 2009 i que ja s’ha estrenat comercialment a part de la nostra cartellera (i no es tracta pas d’un fet excepcional). D’altra banda, ja fa unes quantes edicions que el material que s’hi presenta és més de Sundance i Canes que no pas dels corrents principals dels grans estudis. Podem consultar la programació d’enguany (amb tràilers, etc) al dossier especial que n’ha preparat AlloCiné [Dossier Deauville 2010 AlloCiné]

Per cert… la pel·lícula “catalana” Enterrat (Buried / Enterrado), de Rodrigo Cortés, que consta com a “espanyola”, també participa en la competició com a “nord-americana”; la productora està domiciliada fiscalment a Barcelona i té producció associada d’empreses nord-americanes). Això de les nacionalitats al cinema… Recordem que Cortés és de Pazos Hermos (Ourense); que Enterrat està filmada en anglès i protagonitzada per Ryan Reynolds, Robert Paterson, José Luis García Pérez, Stephen Tobolowsky, Samantha Mathis..; que és un film de gènere i que, havent-se presentat a les sessions de mitjanit de Sundance 2010, també es projectarà a Toronto 2010.

FOTO Cartell oficila del 36è Festival de Cinema Americà de Deauville

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *