Sitges 2010 presentarà la Palma d’Or, “L’oncle Boonmee, que pot evocar les seves vides anteriors”

A primera hora d’aquesta tarda, el Festival de Sitges ha emès un comunicat de premsa, que us reprodueixo tot seguit, afegint-hi els enllaços:

La Secció Oficial del SITGES 2010 – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (7-17 d’octubre) presentarà la première espanyola de la indiscutible guanyadora de l’última edició del Festival de Cannes, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, del director tailandès Apichatpong Weerasethakul.

Segons el Comitè de Selecció del Festival de Sitges, la pel·lícula de l’autor tailandès ens descobreix no només una nova concepció del cinema fantàstic, fet que ja va destacar el president del jurat de Cannes Tim Burton, sinó la dimensió de l’art cinematogràfic com a expressió multimediàtica per a desxifrar una realitat complexa, on conviuen llegendes i realitats, drama i paròdia, vida i mort, història i mitologia. Un fascinant joc de miralls i realitats contrastades que Weerasethakul recrea mitjançant una original i revolucionària concepció artística.

SITGES ja va descobrir el director tailandès a Espanya amb la programació l’any 2004 del seu film Tropical Malady a la Secció Seven Chances del festival.

A la producció d’ Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives hi ha participat la firma catalana Eddie Saeta, al capdavant de la qual es troba el productor Luis Miñarro, i serà distribuida a Espanya per Karma Films.

FOTO L’oncle Boonmee, que pot evocar les seves vides anteriors, d’Apichatpong Wheerasethakul

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *