Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

31 de maig de 2010
0 comentaris

Fitxa: “Kynodontas” (Yorgos Lanthimos, 2009)

Kynodontas (Dogtooth / Canino / Canine)

Director
Yorgos Lanthimos. Guió Yorgos Lanthimos, Efthimis Filippou. Fotografia Thimios Bakatakis. Muntatge Yorgos Mavropsaridis. Producció BOO Productions (Atenas, Grècia), Yorgos Lanhimos (Grècia), Horsefly Prods (Grècia). Durada 1h36.

Repartiment
Christos Stergioglou (el pare), Michele Valley (la mare), Aggeliki Papoulia (filla gran), Mary Tsoni (filla petita), Christos Passalis (fill), Anna Kalaitzidou (Christina)

Sinopsi
El pare, la mare i els tres fills viuen als afores d’una ciutat. Casa seva està envoltada per una tanca alta que aquests fills mai no han travessat. L’educació, el lleure, la diversió, l’avorriment, l’entrenament físic s’avenen al model que els pares han imposat, aliè a qualsevol rastre del món exterior. Els fills estan convençuts que els avions que sobrevolen la casa són joguines i els zombis, floretes grogues. L’única persona que pot entrar en aquell món és Christina, guarda de seguretat a la fàbrica del pare, que hi va per complir l’encàrrec (del pare) de desfogar sexualment el noi. A la família, tothom li té una gran estima, sobretot les més gran de les mosses. Un bon dia, Christina li dóna una diadema lluminosa, esperant rebre’n alguna cosa a canvi.

Tràilers [VOGr] [VOSE] [VOSF]

Webs oficials [kynodontas (gr/ang)]

***

Articles en aquest blog [A cop calent] [Altres veus]

***

Més informació [Cartellera (cat)] [El Punt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals i premis
[Canes 2009 · Un Certain Regard > Premi Un Certain Regard] [Sitges 2009 · Oficial Fantàstic Competició > Premi “Citizen Kane” al director revelació, del Jurat de la Crítica | Premi Millor Pel·lícula Fantàstic, del Jurat Carnet Jove (ex-aequo)] [Altres festivals i premis]

Dist. cat.
[x] Dist. esp. [Karma] Dist. fr. [MK2] Dist. it. [x]

FOTO Kynodontas, de Yorgos Lanthimos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!